Un transport format din 1.327 de carcase de miel provenit din Romania a fost oprit in Vama Promachonas din nordul Greciei, deoarece nu indeplinea normele de sanatate publica, a anuntat Ministerul grec al Agriculturii, citat de editia in limba engleza
Un transport format din 1.327 de carcase de miel provenit din Romania a fost oprit in Vama Promachonas din nordul Greciei, deoarece nu indeplinea normele de sanatate publica, a anuntat Ministerul grec al Agriculturii, citat de editia in limba engleza a cotidianului elen Kathimerini.
Potrivit sursei citate, intregul transport a fost returnat in Romania.
Actiunea a avut loc in cadrul unei ample campanii de verificare a comerciantilor de carne, en-gros si en-detail, inaintea Sarbatorilor de Paste, cand consumul de carne creste dupa perioada postului.
In plus, oficialitatile Prefecturii Atena au confiscat 1.100 de carcase de miel, cu o greutate totala de 21,5 tone, din supermarketuri, macelarii si de la comercianti en-gros, in cadrul a 291 de inspectii, derulate in perioada 20-23 aprilie. Carnea a fost declarata improprie consumului uman.
Mai mult decat atat, 800 de pui au fost confiscati de la un comerciant din Haidari.
In acelasi timp, comerciantii din piata centrala de carne din Atena au spus ca nivelul consumului a scazut cu numai 15% in perioada premergatoare Pastelui, fapt care arata ca grecii au inceput sa abandoneze obiceiul postului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.