La numai doua ore dupa ce Steaua a pierdut la Constanta, 0-1 cu Farul, giulestenii dadeau cu piciorul posibilitatii de a se apropia la doar trei puncte de lider, pierzand de o maniera umilitoare cu Poli Timisoara. Banatenii conduceau cu 3-0 la pauza,
La numai doua ore dupa ce Steaua a pierdut la Constanta, 0-1 cu Farul, giulestenii dadeau cu piciorul posibilitatii de a se apropia la doar trei puncte de lider, pierzand de o maniera umilitoare cu Poli Timisoara. Banatenii conduceau cu 3-0 la pauza, profitand cu eficacitate maxima de gafele imense ale fundasilor rapidisti, iar in partea a doua incercarile de a se apropia de poarta lui Popa nu au fost incununate de prea mult succes. Victorie categorica a lui Poli, care a demonstrat ca startul furibund de retur nu a fost provocat doar de valoarea adversarilor. Rapidul isi trece in cont prima infrangere de pe teren propriu din acest campionat, insa una care s-ar putea dovedi decisiva in lupta pentru un titlu in care Razvan Lucescu nu a incetat sa spere nici o clipa. Poate ca pentru giulesteni a fost mai bine ca au jucat cu portile inchise, fiindca fanii nu ar fi putut ramane impasibili la o evolutie care s-a situat intre penibil si steril. La finalul intalnirii, vicepremierul George Copos, unul dintre cei mai ferventi critici ai Rapidului, nu si-a putut masca deznadejdea. "A fost dezolant din toate punctele de vedere. Banatenii au meritat sa cistige, au jucat un alt fotbal. Poli Timisoara ne-a dat o lectie de fotbal si trebuie sa recunoastem acest lucru. Daca am pierdut in Saptamana Mare, inseamna ca suntem pacatosi", a spus Copos. In timpul partidei, boss-ul din Giulesti a dat permanent indicatii, care s-au auzit fara probleme in conditiile unui stadion gol. "Nu jucam nimic. Nimic. Nu stiu ce avem in seara asta", a comentat Copos la pauza, iar la cateva minute de la reluare si-a dat seama ca o revenire nu mai e posibila. "Bravo, Cosmine, bravo Viorele", i-a laudat la final Copos pe internationalii lui Poli, strangandu-i mana lui Emil Rosianu, presedintele banatenilor: "Felicitari, ati fost mai buni. Azi noi am jucat ca in Divizia B". Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a pus infrangerea pe seama infatuarii unora dintre elevii sai. "Din pacate nu am reusit un joc bun astazi, am intrat poate usor infatuati pe teren. Poate ca si rezultatul Stelei ne-a facut sa ne ducem cu gandul prea departe. Am primit repede primul gol si nu am reusit sa reactionam. In prima repriza, ei din trei situatii au reusit sa inscrie de trei ori, iar noi din patru ocazii nu am reusit sa o facem nici macar o data. In repriza a doua pur si simplu nu s-a intamplat nimic. Doar a trecut timpul. Probabil ca suntem o echipa labila, sunt elemente care ne scot din lumea noastra", a spus Lucescu.
V. Moldovan: "Fotbalul fara spectatori e ca nunta fara lautari"
Viorel Moldovan, atacantul lui Poli, a apreciat drept meritata victoria din partida cu Rapid. "Am facut un meci foarte bun din punct de vedere tactic, am aplicat exact ceea ce ne-a cerut Oli. Am pus in dificultate echipa Rapid si eu spun ca este o victorie muncita, dar si meritata. A fost important acest meci, pentru ca, dupa cum se spune, la Bucuresti se da ora exacta. Dupa acest meci trebuie insa sa fim realisti si sa stam cu picioarele pe pamant", a spus Moldovan. Internationalul roman a considerat ca rapidistilor le-a lipsit la meciul de miercuri aportul publicului. "Se stie ca in Giulesti este mereu o atmosfera extraordinara. Pentru mine nu este o premiera sa joc fara spectatori. Este insa o premiera fericita, din punctul de vedere al rezultatului. Am mai spus ca este greu sa joci fara spectatori, e ca nunta fara lautari", a subliniat Moldovan. Antrenorul Cosmin Olaroiu a apreciat ca Rapid practica "cel mai spectaculos fotbal din campionatul intern". "Am incercat sa blocam jocul Rapidului si ne-a reusit. Este foarte important cand ambele echipe joaca, dar din pacate astazi a lipsit subiectul principal: publicul. Fara spectatori a fost straniu, ciudat, dar e bine ca am reusit sa ne impunem", a declarat Olaroiu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.