Lafarge Romcim a lansat in aceasta luna cimentul Rapidcem, destinat realizarii betoanelor de mare performanta si prefabricatelor din beton. Principala caracteristica a noului produs este viteza extrem de mare cu care betoanele sau prefabricatele din
Lafarge Romcim a lansat in aceasta luna cimentul Rapidcem, destinat realizarii betoanelor de mare performanta si prefabricatelor din beton. Principala caracteristica a noului produs este viteza extrem de mare cu care betoanele sau prefabricatele din beton fabricate cu Rapidcem ajung la o rezistenta la compresiune ce permite decofrarea rapida si continuarea lucrarilor in ritm accelerat. "Betoanele astfel obtinute ating o rezistenta la compresiune de peste 34 N/mmp in numai doua zile, de peste trei ori mai repede fata de cele trei, patru saptamani de care au nevoie betoanele fabricate din cimenturi obisnuite", se precizeaza in comunicat. In plus, rezistenta fianala la compresiune la care ajung betoanele fabricate cu Rapidcem depaseste 54 N/mmp, aproape dublu fata de cei 32,5 N/mmp la care ajung betoanele fabricate din cimenturi obisnuite. Noul ciment este produs in fabrica Lafarge Romcim din Medgidia, respectand cerintele impuse de cele mai moderne standarde europene in domeniu. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.