Farul si-a pastrat renumele de "nasa" a echipelor bucurestene, trecandu-si ieri dupa amiaza pe raboj si ultimul nume greu din Capitala, Steaua. Constantenii au castigat practicand acelasi fotbal generos pe care l-au aratat in tot acest campionat, in
Farul si-a pastrat renumele de "nasa" a echipelor bucurestene, trecandu-si ieri dupa amiaza pe raboj si ultimul nume greu din Capitala, Steaua. Constantenii au castigat practicand acelasi fotbal generos pe care l-au aratat in tot acest campionat, in timp ce Zenga a mizat pe defensiva sa "beton" si a pierdut. Anticipand jocul ofensiv al gazdelor, tehnicianul liderului a preferat fortificarea defensivei, una lipsita de aportul lui Ghionea, suspendat, insa atacurile Farului au pus deseori in dificultate, in prima parte, apararea oaspetilor. Combinatiile in viteza ale lui Cristocea (foto dreapta), Schiopu si Gurita au entuziasmat, insa lipsa concentrarii in fata portii sau interventiile bune ale lui Martin Tudor au facut ca scorul sa ramana egal. Steaua nu a contat aproape deloc in ofensiva, nereusind sa traga nici un sut pe poarta in prima parte. Si Corpodean a avut de lucru, judecand bine doua faze in care Gurita, respectiv Cristea, au cazut in careu, solicitand lovituri de la 11 metri. Arbitrul din Alba Iulia a gresit imediat dupa reluare, cand l-a iertat pe Goian prin neacordarea celui de-al doilea cartonas galben la un fault care impunea avertismentul.
Pentru a evita eliminarea, Zenga l-a schimbat pe nesigurul sau fundas, insa inlocuitorul sau, Eugen Baciu, a sarit grosolan la cap cu Senin, determinandu-l pe Corpodean sa acorde lovitura de la 11 metri, transformata de Cristocea. Problemele Stelei nu s-au oprit aici, pentru ca in minutul 65 portarul Martin Tudor a vazut al doilea cartonas galben, la fel ca si pe primul, cu cinci minute inainte, pentru proteste, iar Steaua a fost nevoita sa plece la atac pentru a egala in inferioritate numerica. Farul a facut pasul inapoi si a incercat sa apere rezultatul, dar nu a reusit sa fructifice nici unul dintre cele cateva contraatacuri promitatoare pe care le-a avut.
Ros-albastrii puteau pleca totusi cu un punct de pe Litoral, dar Senin a scos pe pe linia portii in ultimele secunde, consfintind un rezultat corect in raport cu evolutia din teren a celor doua echipe. Steaua pare in scadere de turatie, oboseala jucatorilor care au evoluat intr-o luna in sapte meciuri oficiale isi spune cuvantul, iar stilul defensiv al lui Zenga, care a dat roade pana acum, nu a mai tinut. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.