Cel mai recent mesaj al rapitorilor jurnalistilor romani Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, retinuti de peste o luna in Irak, "este mai degraba un semn bun, avand in vedere ca pana acum situatia era ingrijoratoare", a declarat ieri
Cel mai recent mesaj al rapitorilor jurnalistilor romani Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, retinuti de peste o luna in Irak, "este mai degraba un semn bun, avand in vedere ca pana acum situatia era ingrijoratoare", a declarat ieri jurnalistul francez Nicholas Henin, specialist in problema irakiana, intr-o scurta dezbatere pe care a sustinut-o la Bucuresti, la invitatia Delta RFI. In ultimul mesaj a aparut o noua amanare, iar acesta este "diminuat", sugerandu-se ca opinia publica ar trebui sa se mobilizeze pentru retragerea trupelor, spre deosebire de cererea anterioara, explicita, ca trupele romanesti sa fie retrase din Irak. "Putem spune acum ca rapitorii sunt deschisi negocierilor, iar acest lucru trebuie apreciat ca atare", a spus Henin, care apreciaza ca mersul evenimentelor ar intari impresia ca rapitorii fac parte dintr-un grup extrem de radical.
Potrivit lui Henin, cel mai recent mesaj este destinat populatiei din Romania, si nu neaparat autoritatilor, din moment ce rapitorii au avut inteligenta de a vorbi romanilor folosindu-se de ostaticii romani si printr-un canal media romanesc.
Analistul a declarat ca nu este neobisnuit ca mesajul sa fie adresat publicului, si nu autoritatilor, si a amintit ca, in aprilie anul trecut, italienilor li s-a cerut sa iasa in strada pentru a manifesta contra prezentei trupelor italiene in Irak. Raspunsul a fost o manifestare publica de mare amploare, dar care nu raspundea cererii rapitorilor, pentru ca mesajul demonstrantilor era strict referitor la eliberarea ostaticilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.