Dupa doua zile consecutive de crestere, cursul mediu al monedei europene a coborat. Aprecierea leului a intervenit pe fondul revenirii cererii pe un trend ascendent si a lipsei din piata a BNR. Cursul euro a coborat de la 3,6227 la 3,6103 lei, mai su
Dupa doua zile consecutive de crestere, cursul mediu al monedei europene a coborat. Aprecierea leului a intervenit pe fondul revenirii cererii pe un trend ascendent si a lipsei din piata a BNR. Cursul euro a coborat de la 3,6227 la 3,6103 lei, mai sus insa fata de minimul lunii, de 3,6201 lei.
Dolarul american a urcat ieri de la 2,7916 la 2,7943 lei. Pentru astazi este posibil sa asistam la o scadere a monedei verzi, avand in vedere evolutia din partea a doua a zilei a paritatii euro/dolar.
Paritatea a coborat ieri de la 1,2981 la 1,2904 dolari, pe pietele asiatice, dar dupa publicarea cifrelor referitoare la comenzile de bunuri de folosinta indelungata din SUA, euro a revenit din nou spre 1,30 dolari.
Comenzile americane au inregistrat in martie o scadere de 2,8%, fata de previziunile care indicau o crestere de 0,3%, ceea ce a nemultumit investitorii. Cu toate acestea vanzarile de locuinte noi au inregistrat o crestere de 12,2%, ceea ce ar trebui sa ajute, intr-o anumita masura, moneda verde.
Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a coborat de la 437 la 434 dolari.
Pe piata monetara se observa o usoara crestere a dobanzilor, semn ca fie pe segmentul bancilor mici exista un deficit de lei, fie ca scaderea precipitata a randamentelor, declansata de BNR, a incetinit. Avem in vedere faptul ca dobanzile la un an, la depozitele atrase, incep sa devina real negative. Astfel ca, ieri, dobanda interbancara la un an a urcat de la 5,91 - 9,81 la 6 - 10%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.