Insuficienta capacitatilor de rafinare a titeiului pe teritoriul Statelor Unite este frecvent invocata de experti ca fiind una dintre cauzele principale ale cresterii dramatice, in ultimii ani, a pretului benzinei. Acesta este, potrivit Associated Pr
Insuficienta capacitatilor de rafinare a titeiului pe teritoriul Statelor Unite este frecvent invocata de experti ca fiind una dintre cauzele principale ale cresterii dramatice, in ultimii ani, a pretului benzinei. Acesta este, potrivit Associated Press, motivul ce l-a determinat pe presedintele George W. Bush sa intervina de doua ori in ultima saptamana pentru a sugera solutii de iesire din aceasta situatie critica. Ieri, la o intalnire cu reprezentantii lumii de afaceri din Washington, presedintele american si-a anuntat intentia de a cere agentiilor federale sa incurajeze construirea de noi rafinarii in locul bazelor militare inchise in ultimii ani. El a propus, de asemenea, promulgarea unor norme prin care autoritatilor din statele componente ale SUA le sunt conferite imputerniciri pentru stabilirea si construirea de noi terminale unde sa fie procesat gazul natural importat, urmand a fi folosit ca sursa de energie. Si in privinta energiei nucleare, Bush propune acordarea unor asigurari de risc centralelor nucleare, pentru a-si putea acoperi pierderile provocate de suspendarea din motive tehnice a productiei de energie. Se stie ca ultima generatie a centralelor nucleare dateaza din anii '70 sau '80. Congresul american s-a angajat deja in procesul de elaborare a unei legislatii referitoare la sectorul energetic, in care sa fie incluse si sugestiile presedintelui Bush, care cere abordarea, temeinic, a cauzelor cresterii preturilor la benzina pe teritoriul Statelor Unite, iar un sondaj de opinie efectuat de "The Washington Post" si de canalul american de televiziune ABC a aratat ca mai bine de jumatate din cetatenii Americii sprijina modul in care presedintele Bush actioneaza in ceea ce priveste strategia energetica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.