Delegatiile parlamentare in care pleaca deputatii nu sunt numai "munca, munca si iar munca". Cateodata, se iveste si un pic de distractie. Pentru liberalul Tiberiu Barbuletiu, aflat la primul mandat si la prima deplasare a delegatiei Romaniei la Adun
Delegatiile parlamentare in care pleaca deputatii nu sunt numai "munca, munca si iar munca". Cateodata, se iveste si un pic de distractie. Pentru liberalul Tiberiu Barbuletiu, aflat la primul mandat si la prima deplasare a delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO s-a nimerit sa se imbine utilul cu placutul. La inceputul lunii aprilie, deputatul PNL Tiberiu Barbuletiu, seful delegatiei noastre la Adunarea Parlamentara a NATO, a plecat in prima sa deplasare oficiala, in Islanda.
Deputatul nostru este "boboc" in acest for, unde cel mai vechi sef de delegatie este cel al Marii Britanii, stabil in functie din 1978. Asa ca, de la 1 pana la 4 aprilie, liberalul a cunoscut pe toata lumea din delegatie, a discutat problemele de rigoare: ca exista solicitarea Republicii Belarus de a strange relatiile cu NATO, ca Macedonia doreste recunoasterea in documentele NATO a Republicii Macedonia, nu ca Fosta Republica a Iugoslaviei si asa mai departe. Iar in ultima si surpriza: organizatorii islandezi ai reuniunii au suit toata delegatia in autobuze si au dus-o la un ghetar pentru a vedea cum se distreaza islandezii. Ajunsi acolo, delegatii au fost incarcati in niste masini cu roti imense ca acelea pe care le vedem la televizor cum calca pe alte masini, ne-a povestit liberalul. Cu acesti colosi, oficialii au fost urcati pana la jumatatea ghetarului, la o baza sportiva. Acolo i-au infofolit cu geci groase si i-au suit pe snowmobile (scutere pentru zapada), s-au incolonat si cativa monitori i-au calauzit pana pe creasta ghetarului si inapoi. Afara erau aproape -15 grade Celsius, asa ca deputatul roman, care a savurat din plin plimbarea de 6 ore, s-a procopsit cu o raceala care l-a tinut o saptamana. insa a venit cu tolba plina de noutati despre Islanda: e o tara care nu are trenuri! Nu are copaci, e numai apa, stanca si ierburi inalte. Mai mult, ziua nationala a Islandei coincide cu cea a Romaniei - 1 decembrie, numai ca, spre deosebire de multe din statele lumii, Islanda isi mareste suprafata anual cu 2-3 cm, fiindca se afla pe o falie care se distanteaza si mareste insula imperceptibil fara cutremure.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.