A inceput febra cumparaturilor cu ocazia sarbatorilor de Paste. Bucurestenii alearga prin piete si magazine pentru a cumpara cele necesare pentru o astfel de ocazie. insa oamenii nu trebuie sa scape din vedere faptul ca si hotii de buzunare au iesit
A inceput febra cumparaturilor cu ocazia sarbatorilor de Paste. Bucurestenii alearga prin piete si magazine pentru a cumpara cele necesare pentru o astfel de ocazie. insa oamenii nu trebuie sa scape din vedere faptul ca si hotii de buzunare au iesit la vanatoare in aceasta perioada. De la inceputul anului politistii au prins in Capitala 71 de "suti". Cu privirea agera, "vanatorii" de portofele stau la panda in zonele aglomerate ale Capitalei. Este de ajuns sa arunci o privire in statiile de autobuz de la marginea Bucurestiului sau in apropierea hypermarketurilor ca sa-i recunosti. Zilnic la sectiile de politie vin oameni care reclama ca au fost buzunariti. Conform politistilor, furturile din buzunare se comit cel mai frecvent in mijloacele de transport in comun, dar si langa magazine, piete sau oboare. in autobuze, troleibuze sau tramvaie hotii opereaza numai la orele de varf, dimineata si dupa-amiaza, cand lumea pleaca sau iese de la serviciu. Banditii stau in grupuri de 3-6 persoane, se deplaseaza unul in spatele celuilalt si fiecare are sarcini precise. Hotul impinge calatorul in mijlocul de transport in comun sub pretextul ca vrea si el sa urce si, in timp ce omul e imbrancit, sutul ii cotrobaie dupa portofel. Dupa aceea "prada" trece din mana in mana pana la ultimul, care dispare in aglomeratie. De aceea, spun politistii, daca in mijloacele de transport in comun va simtiti inconjurat de persoane dubioase, cautati sa va schimbati locul si tineti bagajul asezat la vedere.



Nu scoateti toti banii la vedere

Hotii de buzunare si din posete urmaresc in principal persoanele care scot la vedere teancuri mari de bani. De aceea este indicat ca la cumparaturi sa se mearga cu sume fixe, iar daca acestea sunt mai mari sa se imparta in mai multe buzunare. Oamenii trebuie sa evite pe cat posibil aglomeratia si sa tina portofelul pe fundul gentii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.