Un student aradean si-a transformat propria casa intr-un adevarat sanatoriu pentru cainii si pisicile abandonate sau ranite pe strazile orasului. Claudiu Iosim (foto) spune ca in ultimii ani i-au trecut prin casa peste 450 de animale, unele din ele f
Un student aradean si-a transformat propria casa intr-un adevarat sanatoriu pentru cainii si pisicile abandonate sau ranite pe strazile orasului. Claudiu Iosim (foto) spune ca in ultimii ani i-au trecut prin casa peste 450 de animale, unele din ele fiind readuse la viata dupa ce au suferit accidente grave. Pentru studentul aradean, animalele inseamna totul, nici un sacrificiu nefiind considerat costisitor pentru salvarea vietii patrupedelor. "Cainii si pisicile pe care le am acum acasa au fost, in marea lor majoritate, victimele unor accidente. Unele au fost lovite de masini, altele au fost injunghiate de satanisti sau altele au ajuns la mine aproape sugrumate, dupa ce au fost legate de masini si tarate kilometri intregi pe strazi, pentru amuzament. Am reusit sa le salvez pe toate, deoarece colaborez foarte bine cu medicii de la o clinica veterinara din Arad, care ma ajuta gratuit cu operatiile sau tratamentele", a declarat Claudiu Iosim.
Unul dintre cele mai grave cazuri cu care s-a confruntat studentul aradean este cel al unei cateluse care a fost atacata in plina strada de un rottweiler si care s-a ales cu beregata smulsa cu tot cu trahee. Dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale care a durat mai bine de trei ore, catelusa a fost salvata si se afla acum in convalescenta in casa studentului aradean. De asemenea, acesta a mai cazat in "spitalul" de acasa si un dog german care a fost salvat de la moarte dupa ce i-a fost extirpata o tumoare canceroasa care cantarea cinci kilograme.
Pentru a putea ajuta mai bine patrupedele aflate in suferinta, Claudiu Iosim a infiintat fundatia umanitara "Animed". "Principala noastra preocupare e sterilizarea animalelor fara stapan. Am cumparat o dubita si prindem caini de pe strazi, ii tratam, ii sterilizam si le cautam stapani. in cazul in care isi gasesc un stapan, animalele primesc carnet de sanatate in care sunt notate toate vaccinarile de care au beneficiat", a declarat Claudiu Iosim. Acesta a mai adaugat ca adoptiile decurg foarte greu deoarece majoritatea solicitantilor doresc caini de paza.
in luna mai, vor fi prezenti la Arad mai multi medici veterinari voluntari din toata Europa, care fac parte din asociatia World Veterinary Service si care vor efectua mai multe interventii chirurgicale maidanezilor aflati in suferinta. Familia Iosim spera ca autoritatile locale vor atribui fundatiei un sediu, care va fi mai potrivit pentru activitatile de protectie a animalelor decat locuinta sa, deja neincapatoare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.