Ultimatumul dat de teroristi in cazul lui Marie Jeanne, Sorin si Ovidiu a facut din ziua de ieri un infiorator cosmar. Ziua cea mai lunga de la rapirea celor trei jurnalisti incoace a tinut cu sufletul la gura o tara intreaga. Romanii au fost involun

Ultimatumul dat de teroristi in cazul lui Marie Jeanne, Sorin si Ovidiu a facut din ziua de ieri un infiorator cosmar. Ziua cea mai lunga de la rapirea celor trei jurnalisti incoace a tinut cu sufletul la gura o tara intreaga. Romanii au fost involuntar martori la drama celor trei tineri, au trait incordati fiecare secunda a unei zile de infern. Piata Universitatii a fost ieri, din nou, un taram al plangerii, iar familiile ziaristilor au purtat in spate cea mai grea cruce: a neputintei de a-i ajuta pe cei dragi. Coplesite de durere, rudele celor trei nu si-au mai putut stapani nervii. "Lasati-ne in pace! Nu mai putem", i-a repezit matusa lui Ohanesian pe ziaristi, iar tatal lui Marie Jeanne l-a atacat pe Basescu: "Ce sa facem? Sa asteptam ora cinci, sa ne zica "Ne pare rau!"?" Cu afise care ii infatisau pe cei trei ziaristi si pe care era inscriptionat mesajul "Libertate!", personalitati sau oameni simpli au tinut sa fie solidari cu cei rapiti. in Piata a aparut si ex-ministrul de externe Mircea Geoana, care a cerut sa se plateasca oricat pentru salvarea celor trei. in tot acest timp, ecouri ale actiunii de solidaritate din centrul Capitalei au existat si la Brasov, Timisoara, Arad sau Resita, unde sute de ziaristi s-au adunat, asteptand in tacere vesti despre colegii lor de la Bagdad.



Un ultim mesaj de la rapitori

Inainte ca ultimatumul sa expire, rapitorii l-au sunat ieri in jurul orei 15.00 pe directorul de stiri de la Prima TV, Dan Dumitru, caruia i-au spus sa nu mai fie numiti teroristi. Ca sa faca dovada ca ziaristii se afla in mainile lor, ei au pus un mesaj telefonic in care Marie-Jeanne Ion confirma ca autoritatile romane negociaza cu rapitorii.

SUA: "Romania sa-si vada interesul national"

Oficialii Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii s-au aratat ieri ingrijorati de situatia jurnalistilor romani rapiti in Irak si au adaugat ca "Romania trebuie sa decida ce va face in viitor in functie de interesul sau national". in acelasi timp, americanii spera ca trupele romane sa ramana pe fronturile deschise in Irak si Afganistan, sa lupte alaturi de forta multinationala. "Romania a fost si este un aliat ferm, curajos si valoros in lupta impotriva terorismului", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Adam Ereli. Acesta a dat asigurari, de altfel, ca fortele americane din Irak vor face tot posibilul pentru a-i salva pe Marie-Jeanne, Sorin si Ovidiu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.