La 10 zile de la declansarea inundatiilor, a aflat si Calin Popescu Tariceanu ca Banatul este sub ape. si poate ca n-ar fi aflat daca luni seara nu s-ar fi oprit din zbor Traian Basescu si nu ar fi coborat la Timisoara sa intrebe ce-i cu baltoaca pe
La 10 zile de la declansarea inundatiilor, a aflat si Calin Popescu Tariceanu ca Banatul este sub ape. si poate ca n-ar fi aflat daca luni seara nu s-ar fi oprit din zbor Traian Basescu si nu ar fi coborat la Timisoara sa intrebe ce-i cu baltoaca pe care a vazut-o din avion.Pana atunci nici un oficial de la Bucuresti nu a stiut ca sute de oameni au fost evacuati cu elicopterele. Nimeni nu a stiut ca mii de case au fost inghitite de ape. Nimeni din guvern nu a vazut la emisiunile de stiri tragedia oamenilor care si-au pierdut agoniseala de o viata.
Ca niste "yes-meni" perfecti, ministrii asteapta doar mesaje dinspre Cotroceni pentru a actiona, confirmand astfel ca toate fraiele Puterii se strang in mainile lui Traian Basescu. si de aici, concluzia fireasca: ce nu vede presedintele inseamna ca nu exista. Dar daca ii scapa ceva lui Traian Basescu, ce ne facem atunci?
P.S. O alta tragedie se desfasoara departe de tara, in Irak. Ultimatumul acordat Romaniei pentru eliberarea celor trei ziaristi a expirat ieri. Romania nu a cedat presiunilor teroriste si nu a decis retragerea trupelor. Nu as vrea sa fiu in locul lui Traian Basescu. Orice decizie ar lua, cineva se va intoarce impotriva lui. Acceptand revendicarea teroristilor, Basescu ar fi deschis o cutie a Pandorei cu efecte dezastruoase. Maine orice terorist ar fi procedat la rapiri pentru ca stia ca Romania cedeaza. Neacceptand revendicarea, Basescu a pus in pericol maxim viata celor trei jurnalisti. Ce se va intampla de acum inainte este greu de controlat. Dumnezeu sa-i aiba in paza pe cei trei si sa-i ajute sa scape cu bine din aceasta incercare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.