Conducerea companiei Coca-Cola HBC Romania este dispusa sa continue negocierile cu angajatii societatii in ceea ce priveste nivelul salariilor, dupa expirarea contractului colectiv de munca. Directorul de relatii publice al firmei, Mugurel Radulescu,
Conducerea companiei Coca-Cola HBC Romania este dispusa sa continue negocierile cu angajatii societatii in ceea ce priveste nivelul salariilor, dupa expirarea contractului colectiv de munca. Directorul de relatii publice al firmei, Mugurel Radulescu, a declarat ca politica firmei consta in marirea salariilor acordate angajatilor pentru performante. "Vom implementa aceasta politica, indiferent de rezultatul negocierilor'', a spus Radulescu.
El a precizat ca, in prezent, Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai buni platitori din Romania din punctul de vedere al salariilor. Adrian Dobrescu, liderul de sindicat din cadrul societatii Coca-Cola HBC Romani, a declarat la inceputul saptamanii ca membrii organizatiei sunt pe cale sa declanseze conflictul de munca, intrucat nu au ajuns la un acord cu administratia privind solicitarea de crestere a salariilor cu cel putin 15%. ''Marirea propusa de administratie - numai 4% - nu acopera nici rata inflatiei prognozate", a sustinut Adrian Dobrescu, aratand ca sindicatele cer o majorare de 15-18%.
Contractul precedent a expirat in 21 aprilie, iar administratia si sindicatele nu au reusit sa ajunga in termenul legal de negociere (60 de zile) la o intelegere privind salariile. De asemenea, membrii sindicatului se plang ca au salarii cu mult mai mici decat in alte tari, desi anul trecut Romania a ocupat un loc fruntas la vanzari printre celelalte 26 de tari care fac parte din grup. In urma cu doua zile, sindicatul a notificat administratia asupra problemelor nerezolvate din contractul colectiv de munca.
Potrivit legii, un raspuns negativ din partea administratiei sau lipsa unui raspuns, in 48 de ore, atrage declansarea conflictului colectiv de munca. Sindicalistii ameninta ca, in cazul in care cererile lor salariale nu vor fi rezolvate, vor declansa o greva de avertisment, saptamana viitoare, pentru care au strans deja semnaturi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.