Conform predictiei lui Malcom Bricklin, fondator si director al Visionary Vehicles, compania China's Chery Automobile Co. va afecta puternic piata auto americana, prin planul de vanzari stabilit pentru anul 2007.
"Aceasta afacere ne va aduce m
Conform predictiei lui Malcom Bricklin, fondator si director al Visionary Vehicles, compania China's Chery Automobile Co. va afecta puternic piata auto americana, prin planul de vanzari stabilit pentru anul 2007.
"Aceasta afacere ne va aduce milioane", a declarat Bricklin la deschiderea salonului auto de la Shanghai. "Chery va deveni noua Toyota", a adaugat el. Potrivit calculelor sale, in doar cativa ani, Chery va deveni cea mai profitabila masina la nivel mondial, ocupand locul secund in topul vanzarilor. Bricklin intentioneaza sa atinga in 2006 o cifra de vanzari de 250.000 de autovehicule, printr-o retea nationala de 250 de dealeri. Pana in 2010, compania intentioneaza sa detina in portofoliu 18 modele, care sa acopere gamele cu 4 usi, cu 2 usi si vehicule sport, mizand pe un volum de vanzare de un milion de masini. Printre modele se va afla si modelul QQ, despre care General Motor sustine ca este o copie a modelului Chevrolet Spark, motiv pentru care compania a dat in judecata China's Chery Automobile Co.
"Principala problema cu care ne confruntam acum este daca vom avea capacitatea de a construi numarul de masini cerut de piata", a declarat Bricklin. Situata pe locul opt in topul marcilor vandute in China, Chery a inregistrat anul trecut o cifra de vanzari de 90.000 de vehicule, dintre care 8.000 au fost destinate exportului in Iran si Malaysia. Dezvoltarile efectuate in ceea ce priveste dotarile si caracterul de lux al acestora l-a determinat pe Bricklin sa declare: "Modelul nostru SUV va reprezenta concurenta pentru BMW X3, dar se va vinde la un pret mai mic decat o masina Subaru. Va fi comparabil cu o masina de 35.000 de dolari, dar va costa doar 19.000 de dolari". Tot in discursul rostit la deschiderea Salonului auto de la Shanghai, Bricklin a enumerat tarile pe care le-a vizitat in cautarea unor parteneri adecvati, printre care se numara Romania, Polonia si Anglia. Cifrele prezentate de directorul companiei reprezinta o amenintare pentru producatorii din Statele Unite, mai ales datorita intentiei China's Chery Automobile Co. de a deschide o linie de productie in SUA dupa vanzarea primului milion de masini.
In acest moment, producatorii americani din industria de automobile pierd in fata marcilor asiatice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.