Dupa mai bine de 8 ani de cand a inselat peste 600 de persoane, un israelian urmeaza sa fie extradat din Spania pentru a-si ispasi condamnarea in Romania. Arie B., de 54 de ani, caci despre el este vorba, a fost dat in urmarire internationala de auto
Dupa mai bine de 8 ani de cand a inselat peste 600 de persoane, un israelian urmeaza sa fie extradat din Spania pentru a-si ispasi condamnarea in Romania. Arie B., de 54 de ani, caci despre el este vorba, a fost dat in urmarire internationala de autoritatile de la Bucuresti, dupa ce a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Anchetatorii au stabilit ca barbatul, impreuna cu Cristian Barsan, 34 de ani, au pus la cale o afacere exploatand naivitatea oamenilor care isi doreau un loc de munca bine platit in strainatate. Astfel, in cursul anului 1996, cei doi au deschis in Iasi un punct de recrutare de forta de munca pentru Israel, in numele firmei "Dutch Building Systems and Trading International B.V. Import-Export", din Beercheva- Israel. Ei au pretins fiecarui solicitant sa achite o taxa de 140 de dolari si 25.000 de lei. Firma in cauza a functionat in perioada 29 octombrie 1996-20 februarie 1997, timp in care s-au inscris 612 persoane. Taxele pe care acestia le-au platit au insumat 77.518 dolari, 3.920 de marci si peste 20 milioane de lei. La 21 decembrie 1996, israelianul a fugit din tara cu o mare parte din bani. Barsan a continuat insa activitatea si a transferat alte sume in lei si valuta in contul lui Arie din Spania, prin Bancorex. Desi si-a anuntat partenerul ca nu mai poate asigura locuri de munca in Israel, Barsan si-a facut in continuare de cap, incasand bani de la fraieri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.