Uniunea Europeana a avertizat deja China sa-si tina sub control exporturile de textile, pentru a evita impunerea de limite pentru produse cum ar fi tricourile si pantalonii, in cazul carora importurile din statul asiatic au crescut cu peste 500%, inf
Uniunea Europeana a avertizat deja China sa-si tina sub control exporturile de textile, pentru a evita impunerea de limite pentru produse cum ar fi tricourile si pantalonii, in cazul carora importurile din statul asiatic au crescut cu peste 500%, informeaza Reuters, citat de Mediafax. "Europa nu poate asista fara reactie la asemenea evolutii. A venit timpul sa actionam", a spus comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson, care a anuntat deschiderea unei investigatii in cazul a noua categorii de textile si produse de imbracaminte din China. Decizia de a recomanda deschiderea unei anchete privind cresterea necontrolata a importurilor din China, dupa renuntarea, la 1 ianuarie, la sistemul cotelor, poate conduce la limitarea oficiala a livrarilor de textile din aceasta tara in Uniunea Europeana, in decursul unei perioade de 150 de zile. In cadrul acordului de intrare in Organizatia Mondiala a Comertului (OMS), China a acceptat ca statele membre pot restrictiona importurile de textile si imbracaminte la 7,5% peste nivelul livrarilor din anul precedent, pana in anul 2008, in cazul in care demonstreaza ca firmele locale au de suferit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.