Sindicatul Liber din cadrul societatii Coca-Cola Romania este pe cale de a declansa conflictul de munca, intrucat nu a ajuns la un acord cu administratia privind cresterea salariilor cu cel putin 15 la suta, a declarat liderul sindicatului, Adrian Do
Sindicatul Liber din cadrul societatii Coca-Cola Romania este pe cale de a declansa conflictul de munca, intrucat nu a ajuns la un acord cu administratia privind cresterea salariilor cu cel putin 15 la suta, a declarat liderul sindicatului, Adrian Dobrescu.
Marirea propusa de administratie - numai patru la suta - nu acopera nici rata inflatiei prognozate, sustine liderul sindical, aratand ca sindicatele cer o majorare de 15-18 la suta. Sindicatul cere ca salariile sa fie majorate prin noul contract colectiv de munca pe 2005-2006. Contractul precedent a expirat in 21 aprilie, iar administratia si sindicatele nu au reusit sa ajunga, in termenul legal de negociere (60 de zile), la o intelegere privind salariile. Adrian Dobrescu a afirmat ca, dintre toate fabricile Coca-Cola din tara, la Vatra Dornei este cea mai grava situatie. Din cei trei sute de salariati ai SC Coca-Cola din Vatra Dornei, mai mult de jumatate au un salariu de aproximativ 4,5 milioane de lei, sustine liderul sindical. Aceste salarii sunt foarte mici, in comparatie cu cele ale angajatilor Coca-Cola din strainatate, a precizat Dobrescu. El a aratat ca angajatii ungari castiga minimum cinci sute de dolari. Pe de alta parte, anul trecut, Romania a ocupat un loc fruntas la vanzari, in cele 26 de tari din grupul din care face parte in cadrul companiei. Sindicatul a notificat administratia, luni, asupra problemelor nerezolvate din contractul colectiv de munca. Potrivit legii, un raspuns negativ din partea administratiei sau lipsa unui raspuns, in 48 de ore, atrag declansarea conflictului colectiv de munca. Sindicalistii ameninta ca, in cazul in care cererile lor salariale nu vor fi rezolvate, vor declansa o greva de avertisment, saptamana viitoare, greva pentru care au strans deja semnaturi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.