Pentru anul 2005, Italia a anuntat majorarea cu 20.000 a numarului permiselor de munca pentru lucratorii extracomunitari.
Domeniile in care autoritatile de la Roma doresc o suplimentare a fortei de munca sezoniere sunt agricultura si turismul
Pentru anul 2005, Italia a anuntat majorarea cu 20.000 a numarului permiselor de munca pentru lucratorii extracomunitari.
Domeniile in care autoritatile de la Roma doresc o suplimentare a fortei de munca sezoniere sunt agricultura si turismul. Potrivit legislatiei peninsulare, orice angajator italian care doreste sa foloseasca forta de munca extracomunitara pentru activitati sezoniere este obligat sa depuna, la Directia Provinciala de Munca din zona in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea, o cerere de autorizare a muncii. Accesul sezonierilor straini se face in limitele stabilite prin decret anual. In plus, angajatorul solicita aprobarea Chesturii (Ministerul de Interne). Ulterior, in baza acestor aprobari, cetateanul strain obtine viza de intrare de la ambasada sau consulatul Italiei din tara de resedinta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.