International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii in sectorul privat a Bancii Mondiale, intentioneaza sa se implice financiar la Distrigaz Sud, societate pentru care Gaz de France a semnat acordul de privatizare in luna octombrie a anulu
International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii in sectorul privat a Bancii Mondiale, intentioneaza sa se implice financiar la Distrigaz Sud, societate pentru care Gaz de France a semnat acordul de privatizare in luna octombrie a anului trecut, potrivit unui anunt al institutiei, citat de agentia Mediafax.
IFC nu a precizat forma in care va fi implicata la Distrigaz Sud, dar operatiunea vizeaza, cel mai probabil, achizitia unui pachet minoritar de actiuni.
Conform acordului de privatizare, Gaz de France s-a angajat sa plateasca 128 de milioane de euro pentru achizitia unui pachet de 30 la suta din actiuni si sa investeasca
83 de milioane de euro la o majorare de capital in urma careia isi va majora participatia la 51 la suta.
Statul roman a stipulat, in anuntul de privatizare a celor doua companii de distributie a gazelor naturale, ca investitorii strategici vor putea atrage Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Financial Corporation (IFC) ca investitori financiari, in cadrul pachetului de 51 la suta din actiunile oricarei societati.
De altfel, BERD a anuntat, in luna martie, ca intentioneaza sa devina, indirect, actionar la Distrigaz Sud, prin preluarea de actiuni ale unei companii special infiintate de Gaz de France International pentru administrarea pachetului majoritar de actiuni la Distrigaz Sud.
BERD nu a precizat nici valoarea estimata a tranzactiei si nici dimensiunea pachetului de actiuni, care urmeaza sa fie stabilite ulterior.
Conducerea BERD este asteptata sa isi dea acordul final asupra proiectului la inceputul lunii iunie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.