Creditele in moneda nationala vor creste in acest an cu 35 - 40%, devansand evolutia finantarilor in valuta, al caror sold se va majora cu doar 20-25%, a declarat, ieri, presedintele BCR, Nicolae Danila. "Creditul neguvernamental va cunoaste in acest
Creditele in moneda nationala vor creste in acest an cu 35 - 40%, devansand evolutia finantarilor in valuta, al caror sold se va majora cu doar 20-25%, a declarat, ieri, presedintele BCR, Nicolae Danila. "Creditul neguvernamental va cunoaste in acest an un ritm moderat de crestere, cu un plus de aproximativ 30%. Dezvoltarea accelerata a componentei in lei, cu 35 - 40%, va contrabalansa evolutia creditului in valuta care se va majora cu numai 20 - 25%", a explicat presedintele BCR. Danila prevede o crestere consistenta pentru imprumuturile in lei destinate consumului si sectorului imobiliar, dinamica acestor finantari urmand sa depaseasca evolutia creditelor pentru companii.
In ceea ce priveste dobanzile practicate de banci pentru creditele in lei, oficialul BCR anticipeaza o stabilizare a acestora, pana la finele lui 2005, in intervalul 14 - 20% pe an. De asemenea, Danila apreciaza ca nu vor exista niveluri sub cele actuale pentru dobanzile platite de banci.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.