Baschetul masculin clujean a revenit, duminica seara, dupa mai multe incercari esuate in sezoanele precedente, in cvartetul fruntas al Diviziei A, dupa ce echipa locala, BU Poli Carbochim Mobitelco, a dispus in meciul decisiv din faza inaugurala a pl
Baschetul masculin clujean a revenit, duminica seara, dupa mai multe incercari esuate in sezoanele precedente, in cvartetul fruntas al Diviziei A, dupa ce echipa locala, BU Poli Carbochim Mobitelco, a dispus in meciul decisiv din faza inaugurala a play-off-ului de rivalii de la CSU Atlasib Sibiu, cu scorul de 93-80 (24-28, 26-20, 20-14, 23-18). Desfasurata intr-o atmosfera incendiara, creata de cei peste 3000 de fani clujeni care s-au inghesuit in tribunele Salii Sporturilor "Horia Demian", intalnirea a fost pe placul intregii asistente, spectacolul baschetbalistic din teren fiind dublat de calificarea favoritilor in careul de asi al Diviziei A, alaturi de CSU Asesoft Ploiesti, Dinamo-Erbasu si Farul Constanta.
Chiar daca erau dornici sa revina in prim-planul competitiei interne dupa mai multi ani, clujenii au inceput mai slab confruntarea cu elevii antrenorului Mircea Vulc, acesta din urma reusind din nou sa incurce tactic planurile tehnicianului sarb Miodrag Perisic. De altfel, oaspetii au condus ostilitatile pana la finele sfertului al doilea (30-36 in minutul 16), avand in americanul Clavon (25 p, 2x3) si in ex-clujeanul Grunwald (13 p, 3x3) doua "guri de foc". Treziti la realitate de indemnurile tribunei, gazdele reusesc sa refaca diferenta si preiau conducerea gratie evolutiilor foarte bune ale trio-ului Silvasan (21 p, 5x3), Lapuste (18 p) si Krstanovic (26 p), intrand la cabine cu un avantaj minim: 50-48. Au urmat alte doua sferturi de foc, in care ambele tabere au reclamat pe rand arbitrajul trio-ului format din cavalerii FIBA Oprea, Ciulin si Banica, iar finalul i-a gasit pe clujeni cu un avantaj destul de confortabil, 93-80, care le-a adus victoria si calificarea in semifinalele Diviziei A.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.