Cea de-a treia editie a Anualei de Arhitectura a municipiului Bucuresti, organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) - filiala Bucuresti, gazduieste cele mai bune lucrari ale anului 2004-2005, grupate in cinci sectiuni: arhitectura, restaura
Cea de-a treia editie a Anualei de Arhitectura a municipiului Bucuresti, organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) - filiala Bucuresti, gazduieste cele mai bune lucrari ale anului 2004-2005, grupate in cinci sectiuni: arhitectura, restaurari, amenajari interioare, urbanism si publicistica. Evenimentul se desfasoara in spatiul expozitional de la parterul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", unde a avut loc primul seminar - "Bucurestiul, capitala europeana" -, urmand ca al doilea - "Bucurestiul si calitatea locuirii" - sa aiba loc la 27 aprilie, ora 16.00. Comunitatea arhitectilor bucuresteni va nominaliza - prin vot anonim validat de Consiliul de Conducere al Filialei Teritoriale Bucuresti a OAR - 17 lucrari la sectiunile mentionate dupa cum urmeaza: cinci lucrari la sectiunea arhitectura si cate trei lucrari la fiecare din celelalte sectiuni. Criteriile de nominalizare vor fi: calitatea actului de creatie, relatia cu orasul - incadrare in sit, imagine si coerenta urbana, performante tehnologice si structurale si implicare comunitara. Sistemul de vot propus de organizatori va fi unul liber; fiecare vizitator va primi un buletin de vot prin care isi va exprima alegerea. Buletinele de vot vor fi diferentiate in functie de categoria in care se incadreaza vizitatorul (arhitecti, studenti la arhitectura sau public neprofesionist). Premierea va avea loc pe 11 mai la Athénée Palace Hilton, cand va fi lansat si Catalogul Anualei de Arhitectura, editia 2005. Consiliul de Conducere al Filialei Teritoriale Bucuresti a OAR va acorda premiul de excelenta pentru intreaga activitate seniorului arhitect Mihai Enescu si marele premiu al Anualei de Arhitectura a municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.