Sportivii romani prezenti la Campionatele Europene de haltere de la Sofia au avut o comportare excelenta, ei reusind sa cucereasca 10 medalii. Mai intai au urcat pe podiumul de premiere Marioara Munteanu care a obtinut trei medalii, una de aur, una d
Sportivii romani prezenti la Campionatele Europene de haltere de la Sofia au avut o comportare excelenta, ei reusind sa cucereasca 10 medalii. Mai intai au urcat pe podiumul de premiere Marioara Munteanu care a obtinut trei medalii, una de aur, una de argint si una de bronz, la categoria 53 kg, iar apoi Adrian Jigau care a castigat si el alte trei medalii, una de argint si doua de bronz. O frumoasa surpriza a furnizat Sebastian Dogariu, in varsta de 27 de ani din Targu Mures, care, concurand la categoria 77 de kilograme, a terminat concursul pe locul secund la total cu 347,5 kg, dupa ce obtinuse argintul la smuls si bronzul la aruncat.
Zestrea de medalii a delegatiei noastre a fost completata cu medalia de aur cucerita la aruncat de Valeriu Calancea, la categoria 85 kg.
Dublu campion mondial in 2003 la Vancouver, Valeriu Calancea si-a revenit dupa accidentarea suferita in 2004 si la Europenele de la Sofia din acest an a concurat in forta, cucerind titlul de campion continental. Valeriu Calancea este student la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Galati, fiind originar din Chisinau.
Prin cele 10 medalii castigate la europene, delegatia Romaniei si-a depasit obiectivul de performanta stabilit de federatie prin cucerirea a doua medalii si ocuparea a doua locuri, 4 si 6.
Din cei opt sportivi prezenti in competitie, patru au cucerit medalii, iar Marioara Munteanu si Valeriu Calancea au devenit campioni europeni, ceea ce reprezinta o performanta remarcabila a halterofililor nostri, pentru care merita felicitari atat ei, cat si antrenorii lor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.