Vivendi refuza 40 de miliarde euro
Grupul francez de muzica si telecomunicatii Vivendi a refuzat o oferta in valoare de 40 miliarde de euro (51 miliarde dolari) facuta de fondul de investitii american Kohlberg Kravis Roberts.
Potrivit

Vivendi refuza 40 de miliarde euro
Grupul francez de muzica si telecomunicatii Vivendi a refuzat o oferta in valoare de 40 miliarde de euro (51 miliarde dolari) facuta de fondul de investitii american Kohlberg Kravis Roberts.
Potrivit Financial Times, daca preluarea ar fi avut loc, ar fi fost cea mai mare, ca valoare, din istorie. Totusi, comenteaza publicatia, oferta arata ca putine companii globale mai sunt dincolo de puterea fondurilor de investitii.
Vivendi a confirmat ca a primit "o expresie prietenoasa a interesului KKR", dar dupa ce a studiat-o "nu a iesit nimic din propunere si totul este inchis".
Financial Times a scris, citand persoane familiare cu discutiile, ca Vivendi si KKR au purtat "discutii serioase". Deja fusese aranjata finantarea cu JP Morgan si Citibank, insa "discutiile s-au incheiat, partial din cauze tinand de taxe".

Bechtel renunta la activitatile din Irak
Compania americana Bechtel, un important pilon in procesul de reconstructie a Irakului, a anuntat ca va renunta la activitatile din aceasta tara, din motive de securitate. In cei trei ani de activitate in Irak, 52 de angajati ai Bechtel au fost ucisi si alti 49 raniti, majoritatea in timpul serviciului, informeaza Mediafax.
Compania americana a fost implicata in Irak in refacerea de drumuri si poduri, distruse dupa invazia coalitiei conduse de SUA, dar si in constructia unor centrale de tratare a apei, a unor spitale, precum si in extinderea retelei energetice.

Spania, unda verde pentru E.ON
Autoritatile spaniole au renuntat sambata la conditiile care impiedicau preluarea Endesa, cea mai mare companie energetica spaniola, de catre grupul german E.ON. Decizia Spaniei, creeaza un culoar favorabil pentru Acciona, care are in acest moment oportunitatea de a-si majora participatia la Endesa la aproape 25%, fapt care ar putea reprezenta un nou obstacol pentru concretizarea ofertei de preluare avansate de E.ON, in valoare de 37 miliarde de euro.
Totodata, Ministerul de Industrie din Spania isi rezerva dreptul de a obliga E.ON sa vanda actiunile Endesa, in cazul in care grupul german ar fi preluat de o alta companie, in urmatorii zece ani, potrivit Reuters, preluata de Mediafax.

Reduceri de personal la Volkswagen
Volkswagen, producatorul auto german, ar putea renunta la 2.400 de angajati, echivalentul a 20% din forta de munca de la fabricile din Belgia, Spania si Portugalia. Compania intentioneaza sa restranga capacitatea de productie a fabricilor din statele mentionate pentru a consolida operatiunile desfasurate la Wolfsburg, in Germania.
Masurile de reducere a fortei de munca survin restructurarilor din Germania, iar conducerea VW va discuta, la jumatatea lunii noiembrie, strategia de productie pentru urmatorii cativa ani, cand ar putea fi luata o decizie privind fabricile din strainatate, informeaza Reuters, preluata de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.