Directorul general al Rafo Onesti, Paul Ivascu, a cerut autoritatilor sa permita rafinariei sa plateasca TVA dupa procesarea titeiului, si nu la momentul cumpararii materiei prime.
Directorul Ivascu, alaturi de Marin Anton, reprezentantul act
Directorul general al Rafo Onesti, Paul Ivascu, a cerut autoritatilor sa permita rafinariei sa plateasca TVA dupa procesarea titeiului, si nu la momentul cumpararii materiei prime.
Directorul Ivascu, alaturi de Marin Anton, reprezentantul actionarului majoritar al Rafo, firma Balkan Petroleum, si Ion Marian, liderul Sindicatului Rafinorul, s-au intalnit cu presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, si presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea, pentru a discuta situatia rafinariei. Rafo a inceput, marti, procedurile de oprire a activitatii, din lipsa materiei prime.
Reprezentantii societatii au aratat la acea data ca sunt obligati sa achite TVA in avans, ceea ce a creat un blocaj financiar. "Fiecare zi in care Rafo nu functioneaza ne creeaza pierderi de 12-15 miliarde de lei pentru plata utilitatilor", a spus directorul general al rafinariei. Fostul Guvern a aprobat, in luna noiembrie a anului trecut, o ordonanta de urgenta care prevedea transferul catre AVAS a creantelor fiscale detinute de Ministerul Finantelor Publice, la 31 octombrie 2004, la Rafo si Carom Onesti, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri fiscale, inclusiv accesoriile aferente acestora, in vederea recuperarii.
In luna decembrie, Cabinetul Tariceanu a suspendat, pentru o perioada de 90 de zile, aplicarea actului normativ. Executivul a luat aceasta decizie pentru a reevalua impactul pe care masurile cuprinse in actul normativ respectiv le au in plan economic si social, precum si pentru a clarifica litigiile juridice rezultate. Cu aproape doua saptamani in urma, deputatii au respins ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Nastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.