O parte dintre unitatile miniere care fac parte din Compania Minvest Deva ar putea fi incluse intr-un program de privatizare, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Deva, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, transmite Rompres. De
O parte dintre unitatile miniere care fac parte din Compania Minvest Deva ar putea fi incluse intr-un program de privatizare, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Deva, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, transmite Rompres. De asemenea, unele exploatari miniere ar putea constitui societati mixte impreuna cu investitori privati. "Din aceasta perspectiva, beneficiem astazi de o perioada favorabila in ceea ce priveste pretul cuprului pe plan international. Cred ca odata ce acest nivel s-a stabilizat la una dintre cele mai inalte valori din ultimii ani, putem sa incheiem, cu succes, privatizarea sau constituirea in structuri mixte a unora dintre unitatile miniere producatoare de minereu cuprifer", a spus ministrul Economiei.
In ceea ce priveste structurile mixte, acestea ar putea fi create prin concesionarea unor perimetre de exploatare si participarea cu activele existente, in timp ce aportul investitorului privat ar trebui sa fie in bani si asigurarea locurilor de munca pentru entitatea juridica nou creata. Ministrul Economiei si Comertului s-a intalnit, la Deva, cu conducerea Companiei Minvest, directorii principalelor unitati miniere si cu reprezentantii sindicatelor. La finalul discutiilor, ministrul s-a aratat optimist in ceea ce priveste perspectiva mineritului neferos, mentionand ca oamenii nu trebuie sa se teama pentru viitorul lor. "Exista o serie de alternative, chiar in cadrul companiei. Pana la urma, nu trebuie sa extragi, neaparat, minereul din pamant, din mina. Poti sa ai si o prelucrare a haldelor, dar poti sa ai si alte solutii pentru ocuparea fortei de munca. Nu sunt ingrijorat si ii rog si pe cei care lucreaza in aceasta companie sa nu fie ingrijorati", a afirmat ministrul Economiei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.