Guvernul va aloca aproape 2.000 de miliarde de lei, reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, pentru retehnologizarea si modernizarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice, cele mai mari fonduri urman
Guvernul va aloca aproape 2.000 de miliarde de lei, reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, pentru retehnologizarea si modernizarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice, cele mai mari fonduri urmand sa fie cheltuite pentru municipiul Bucuresti.
Printr-un act normativ aprobat in ultima sedinta, Executivul a stabilit modul de repartizare pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata, destinate retehnologizarii, modernizarii si dezvoltarii sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice pe 2005.
Suma repartizata judetelor se ridica la 1.804 miliarde de lei, din care municipiului Bucuresti ii va reveni 300 miliarde de lei.
Fonduri importante vor primi, printre altele, si judetele Suceava (110 miliarde de lei), Constanta (106 miliarde de lei), Arges, Timis, Bihor, Botosani (cate 100 miliarde de lei), Bacau (80 miliarde de lei).
Pentru centralele termice din toate judetele vor fi alocate sume din prima transa de repartizare prevazuta in bugetul de stat, in functie de data transmiterii documentatiilor la Ministerul Administratiei si Internelor.
Sumele se acorda doar in conditii justificate, pe baza de studii de fezabilitate prezentate de catre operatorii producatori si/sau distribuitori de energie termica in sistem centralizat, avizate de Ministerul Administratiei si Internelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.