Reprezentativa de hochei pe gheata a Romaniei a retrogradat in cel de-al treilea esalon al Campionatului Mondial, dupa ce a inregistrat, sambata seara, al cincilea insucces consecutiv in grupa B din prima divizie, fiind spulberata de modesta echipa a
Reprezentativa de hochei pe gheata a Romaniei a retrogradat in cel de-al treilea esalon al Campionatului Mondial, dupa ce a inregistrat, sambata seara, al cincilea insucces consecutiv in grupa B din prima divizie, fiind spulberata de modesta echipa a Lituaniei, cu scorul de 5-0. Din pacate, esecul inregistrat si in ultimul meci disputat la Eindhoven, dupa alte patru infrangeri lamentabile in confruntarile cu Olanda (scor 3-6), Italia (0-7), Franta (1-6) si Estonia (3-6), n-a facut altceva decat sa puna bomboana pe coliva hocheiului autohton, contraperformanta din Olanda venind la mai putin de o luna dupa ce selectionata tricolora de juniori a retrogradat in ultimul esalon mondial. Ce-i drept, insuccesul juniorilor s-a datorat, in mare masura, si boicotului jucatorilor de la HC Csikszereda si CSS Miercurea Ciuc, care au refuzat participarea la intrecerile mondiale gazduite de Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Bucuresti, rezervate sportivilor de pana la 18 ani, pe motiv ca selectia nu a fost facuta pe criterii sportive, ci pe "cumetrii", iar antrenorul lotului nu a fost numit Gyorgy Pal Tamas.
Dusman declarat al actualei conduceri a FRHG, vicepresedintele forului national de specialitate, Janos Kurko, a declarat, la putin timp dupa ce a aflat ca Romania a retrogradat in divizia secunda mondiala, ca asteapta demisiile de onoare ale presedintelui si secretarului general al federatiei. "Astept demisiile domnilor Negoita si Pana. Daca nici acum nu isi dau demisia, or sa urmeze probleme si mai mari caci in ultimii ani nu a fost o situatie atat de dramatica", a declarat Kurko pentru agentia Mediafax. Totodata, omul de afaceri din Miercurea Ciuc sustine ca presedintele si secretarul general al FRHG nu constientizeaza dezastrul din hocheiul romanesc. "Imi pare rau pentru echipa, pentru baieti si pentru hocheiul romanesc. Din pacate, de acest lucru nu sunt constienti nici Pana, nici Negoita", a mai spus Kurko, adaugand, insa, ca Romania a retrogradat nemeritat in cel de-al treilea esalon al CM. Vicepresedintele FRHG mai sustine ca in hochei este nevoie de o conducere noua, ambitioasa, dar cel mai important, "competenta, pentru a nu repeta starea de dezastru in care a ajuns hocheiul romanesc, sub comanda lui Negoita si Pana". Presedintele HC Csikszereda a tinut sa mai adauge ca Pana si Negoita, care se fac responsabili pentru ultimele esecuri tricolore, nu stau la conducerea federatiei decat pentru bani. "De cand sunt acolo, nu au reusit sa faca decat o fundatie. Nu am nici o explicatie pentru faptul ca ei trag de scaune, decat ca o fac pentru fundatie, pentru banii care se ruleaza acolo", a concluzionat Kurko.
In replica, presedintele Marian Negoita a declarat ca asteapta mai intai demisia lui Kurko. "Nu stiu de ce vorbeste domnul Kurko de onoare dupa tot ce a facut in acest sezon: a sabotat echipa de tineret, a boicotat echipa de juniori. Intai sa-si dea dansul demisia", a punctat Negoita, dupa care a adaugat ca asupra evolutiilor unor jucatori care au facut parte din lotul tricolor planeaza suspiciuni. "Nu am avut toti jucatorii, cei de la Miercurea Ciuc s-au dat loviti, iar altii cred ca au fost accidentati si nu au vrut sa spuna, doar pentru a face parte din lot. Avem meciurile inregistrate si vom analiza evolutiile unora care au facut figuratie", a spus Negoita, sustinandu-l total pe antrenorul Daniel Herlea: "Romania a evoluat dupa ultimele scheme din hocheiul mondial. Herlea nu poate fi acuzat, deoarece a fost nevoit sa reprofileze atacanti in fundasi pentru ca nu avea cu cine sa joace!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.