Pentru 20.000 de euro, doi functionari publici s-au angajat sa "aranjeze" niste licitatii pentru a favoriza obtinerea la preturi subevaluate a unor spatii comerciale.
Au primit banii de la client, insa cum l-au tot dus cu vorba si nu i-au mai
Pentru 20.000 de euro, doi functionari publici s-au angajat sa "aranjeze" niste licitatii pentru a favoriza obtinerea la preturi subevaluate a unor spatii comerciale.
Au primit banii de la client, insa cum l-au tot dus cu vorba si nu i-au mai inapoiat suma, acesta i-a denuntat. Procurorii anticoruptie au intrat pe "fir" si au documentat activitatea infractionala a celor doi consilieri de la sectorul 2, trimitandu-i, ieri, in judecata pentru trafic de influenta. Alin Vasilica Drugau, consilier juridic la Administratia Domeniului Public, si Dumitru Pavelescu, fost consilier local in cadrul Consiliului Local, ambii de la sectorul 2, sunt acuzati ca au cerut si primit 20.000 de euro de la administratorul unei firme, in schimbul banilor promitand ca vor face rost de 4 spatii comerciale la preturi mult mai mici decat cele practicate. Concret, ei s-au angajat ca vor interveni in scopul adjudecarii la licitatie a spatiilor respective. Potrivit PNA, Drugau este cel care a cerut din start 20.000 de euro, motivand ca suma reprezinta cate 5.000 de euro pentru fiecare dintre cele patru spatii comerciale. Victima a fost lasata sa creada ca o parte din bani vor fi retinuti in schimbul ajutorului acordat, iar o alta parte va fi impartita intre mai multe persoane cu functii de decizie in cadrul Primariei. El l-a prezentat pe Pavelescu drept o persoana influenta si care se afla in relatii foarte bune cu presedintele Comisiei de specialitate din cadrul Consiliului Local. Banii au fost ceruti in perioada septembrie-octombrie 2003, iar in ianuarie 2004 administratorul societatii comerciale a dat 8.000 de euro lui Drugau, iar 12.000 de euro lui Pavelescu. Intrucat vanzarea spatiilor s-a amanat, denuntatorul a solicitat restituirea sumei in vara anului 2004.
In cursul anchetei, procurorii anticoruptie au stabilit ca autorii incercau sa profite de orice ocazie prin care obtineau informatii privind contracte de lucrari, prestari servicii ori alte activitati economice gestionate de organele Administratiei Publice Locale.
Anchetatorii spun ca acestia contactau diversi reprezentanti ai societatilor comerciale interesate sa obtina contracte si le promiteau sprijin in vederea castigarii licitatiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.