La finalul celei mai echilibrate intreceri inregistrate in ultimii ani, voleiul masculin romanesc si-a desemnat, sambata seara, campioana Diviziei A1, Deltacons Tulcea reusind pe ultima suta de metri sa-si pastreze laurii nationali cuceriti in sezoan
La finalul celei mai echilibrate intreceri inregistrate in ultimii ani, voleiul masculin romanesc si-a desemnat, sambata seara, campioana Diviziei A1, Deltacons Tulcea reusind pe ultima suta de metri sa-si pastreze laurii nationali cuceriti in sezoanele 2003 si 2004. Astfel, dupa ce terminasera sezonul regulat pe locul al patrulea si nimeni nu mai credea intr-un reviriment tulcean, elevii antrenorului Moro au reusit sa rastoarne calculele hartiei si au realizat un play-off senzational, urcand din nou pe prima pozitie a podiumului Diviziei A1, spre disperarea celor de la VCM Constanta, care au acumulat acelasi punctaj final, 20, dar cu setaveraj mult mai slab. Totusi, chiar daca au pierdut titlul la "mustata", constantenii au multumirea ca au realizat cea mai mare performanta din istoria clubului de pe Litoral, si asta, in conditiile in care abia au promovat in primul esalon. "Titlul obtinut azi este o reeditare a performantei de anul trecut. Vrem sa castigam si Cupa Romaniei, si Supercupa, si sa intram in istorie prin adjudecarea tuturor celor trei trofee", a spus capitanul tulcenilor, Vicentiu Dumitrescu, dupa ce echipa sa a castigat meciul cu Petrom Ploiesti, cu scorul de 3-0, si si-a asigurat laurii nationali inaintea disputarii ultimei partide din careul de asi, in care VCM Constanta a trecut de Dinamo-Delta, cu 3-0. In urma rezultatelor inregistrate in turneul de la Constanta, Petrom Ploiesti a urcat pe treapta a treia a podiumului Diviziei A1, cu o zestre de 16 p, iar Dinamo-Delta s-a multumit cu locul al patrulea, cu un punct mai putin.
Sambata, la Galati, s-a pus punct si in intrecerea feminina, Stiinta Amici Bacau reusind sa o detroneze pe campioana AIBO-RATB Rapid, la capatul unor turnee in care scandalurile s-au tot adunat la fileu. Cu trei victorii la activ, din tot atatea meciuri jucate la Galati, elevele antrenorului Florin Grapa au urcat pe primul loc in topul Diviziei A1, urmate la un punct de rapidiste, care raman, din pacate, cu un gust amar dupa turneul din Giulesti, cand au reclamat vehement arbitrajul din disputa cu principalele rivale. Surprinzator, liderul sezonului regulat, CSU Metal Galati, a ocupat in-extremis abia locul trei, iar Unic Piatra Neamt s-a clasat pe locul patru, pastrand, insa, "aura" eliminarii echipei Dinamo-Aedificia din cvartetul fruntas.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.