Spaniolul Fernando Alonso a castigat, ieri dupa-amiaza, Marele Premiu de Formula 1 al San Marino, inregistrand astfel cea de-a treia victorie din actualul sezon mondial. Performanta principalului pilot al echipei Renault pe circuitul de la Imola este
Spaniolul Fernando Alonso a castigat, ieri dupa-amiaza, Marele Premiu de Formula 1 al San Marino, inregistrand astfel cea de-a treia victorie din actualul sezon mondial. Performanta principalului pilot al echipei Renault pe circuitul de la Imola este cu atat mai mare, cu cat spaniolul a reusit sa se impuna la finele unei batalii acerbe cu multiplul campion mondial Michael Schumacher. De altfel, pentru prima data in acest an, fanii bolizilor de Formula 1 au avut parte de o cursa extrem de incitanta, care i-a avut ca protagonisti in ultimele 11 tururi pe liderul clasamentului pilotilor si pe multiplul campion mondial, Fernando Alonso reusind in mod miraculos sa faca fata cu brio tuturor atacurilor venite din partea lui Schumi.
Plecat de pe cea de-a saptea linie a grilei de start, din cauza unei erori de pilotaj in sesiunea de calificare de ieri dimineata, Schumi si-a demonstrat din nou clasa de mare as al volanului si a reusit dupa primele 55 de tururi sa intre in lupta pentru laurii Marelui Premiu al San Marino, ajungand pana pe locul secund. Bazandu-se pe forta noului bolid Ferrari, germanul a fortat prima pozitie, dar experienta si valoarea lui Alonso au facut ca spaniolul sa se impuna din nou, victoria de la Imola intarindu-i pozitia de lider in topul pilotilor, cu o zestre de 36 de puncte din 40 posibile. Pe treapta a treia a podiumului a urcat britanicul Jenson Button, urmat de austriacul Alexander Wurz, japonezul Takuma Sato, canadianul Jacques Villeneuve si italianul Jarno Trulli. In urma rezultatelor inregistrate in cea de-a patra etapa a CM de Formula 1, Renault s-a distantat in topul constructorilor, cu 46 de puncte, fiind urmata la mare distanta de Toyota, cu 28 de puncte. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.