Recentele fluctuaþii ale cursului leului faþã de euro ºi dolar au provocat pierderi semnificative pentru 22 la sutã dintre romani, relevã un sondaj al Institutului Naþional pentru Studii de Opinie ºi Marketing
Recentele fluctuaþii ale cursului leului faþã de euro ºi dolar au provocat pierderi semnificative pentru 22 la sutã dintre romani, relevã un sondaj al Institutului Naþional pentru Studii de Opinie ºi Marketing (INSOMAR), citat de Rompres. Pierderile financiare i-au afectat indeosebi pe tineri ºi adulþi (populaþia activã), fiind resimþite mai acut de cãtre cei cu un nivel relativ ridicat de educaþie. Potrivit INSOMAR, aproximativ 62 la sutã dintre cei intervievaþi declarã cã oscilaþiile cursului nu le-au afectat economiile ºi veniturile, insã pentru 3,2 la sutã, acestea le-au adus beneficii financiare. Circa 12,9 la sutã dintre romanii care au rãspuns sondajului INSOMAR au declarat cã nu pot aprecia impactul fluctuaþiilor din piaþa valutarã. Intre cei care au declarat cã nu au fost afectaþi de oscilaþiile intervenite in ultimul timp pe piaþa valutarã, pensionarii reprezintã un segment important din populaþie, relevã sondajul menþionat.
Studiul a fost realizat in perioada 12 - 17 aprilie , folosind metoda sondajului de opinie pe bazã de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate, pe un eºantion reprezentativ de 1.668 de persoane, eroarea maximã admisã fiind de 2,4 la sutã. Interviurile au fost realizate in 102 localitãþi (50 din mediul urban ºi 52 din cel rural) ºi in cele ºase sectoare ale municipiului Bucureºti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.