Colega noastra Brindusa Armanca (foto) si-a sustinut teza de doctorat la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere, cu o tema neasteptata pentru un jurnalist: Metafora magica in poezia romaneasca moderna: "Este o veche datorie fata de profeso
Colega noastra Brindusa Armanca (foto) si-a sustinut teza de doctorat la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere, cu o tema neasteptata pentru un jurnalist: Metafora magica in poezia romaneasca moderna: "Este o veche datorie fata de profesorul meu, Eugen Todoran, pe care nu puteam sa o uit. Desi sunt filolog "la baza", nu ma mai ocup de o vreme de critica literara sau de cronica dramatica, asa cum faceam inainte de 1989, ci am ales sa fac presa activa si sa predau jurnalism. Totusi, inchei acum un ciclu aici, la Universitatea din Bucuresti, cu satisfactia de a nu fi renuntat, in ciuda unor piedici nedrepte puse la Universitatea din Timisoara. Am a-i multumi profesorului Nicoale Manolescu pentru aceasta. Si sotului meu, care m-a indemnat sa nu renunt", s-a explicat Brindusa Armanca. Comisia alcatuita din prof.dr. Liviu Papadima, decanul Facultatii de Litere, prof.dr.Cornel Ungureanu si prof.dr. Iosif Cheie-Pantea de la Universitatea de vest din Timisoara, prof.dr. Tudor Vlad de la University of Georgia, SUA, i-a acordat titlul de doctor cu mentiunea "cum laudae". Felicitari! (R.C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.