PNL va sustine forma prezentata de Guvern a formularelor privind declaratiile de avere si de interese. Decizia a fost adoptata ieri, de catre Delegatia Permanenta a PNL, sub forma unei rezolutii privind atitudinea politica pe care sa o aiba fata de a
PNL va sustine forma prezentata de Guvern a formularelor privind declaratiile de avere si de interese. Decizia a fost adoptata ieri, de catre Delegatia Permanenta a PNL, sub forma unei rezolutii privind atitudinea politica pe care sa o aiba fata de acest proiect de lege grupul parlamentar liberal in dezbaterile din Camera Deputatilor. "Este nevoie de un mesaj fara ambiguitati al clasei politice fata de aceste declaratii de avere si de interese", a precizat presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu. El a adaugat ca demnitarii care nu doresc sa se supuna rigorilor prevazute de completarea acestor formulare "sunt liberi sa demisioneze din functiile publice pe care le detin". Potrivit liderului liberal, nu s-au stabilit nici un fel de sanctiune pentru senatorii liberali care au votat neconform cu pozitia adoptata de partid. Tariceanu a aratat ca ce s-a votat la Senat reprezinta o dovada a dezbaterilor ce au implicat ambiguitati cu privire la aceste formulare. Tariceanu a precizat ca, prin sustinerea formei propuse de Guvern a noilor formulare de avere, se doreste sa nu se determine nici un fel de suspiciuni privind averile demnitarilor sau sursele acestor averi.
Noua conducere a PSD a sustinut ieri, prin vocea presedintelui Mircea Geoana ca parlamentarii PSD vor opta pentru declaratiile de avere in forma in care Ordonanta a iesit de la Senat. Chiar daca Geoana nu a fost foarte explicit in declaratiile pe aceasta tema, el a spus ca subiectul declaratiilor de avere a fost mult prea politizat si ca forma ordonantei este excesiva pentru ca raspunderea se extinde catre terti.
Pentru a fi mai convingator in decizia luata, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase l-a rugat pe un reporter sa evalueze un tablou aflat pe peretele salii conferintei de presa. "Nu poti fi exact in evaluare. De ce sa fii tras la raspundere pentru un astfel de lucru?", a completat Nastase. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.