Film romanesc la Edinburgh
"Legaturi bolnavicioase", filmul lui Tudor Giurgiu, va participa la Festivalul international de film de la Edinburgh (EIFF), care se desfasoara intre 14 si 27 august, unul dintre cele mai mari evenimente ale ci
Film romanesc la Edinburgh
"Legaturi bolnavicioase", filmul lui Tudor Giurgiu, va participa la Festivalul international de film de la Edinburgh (EIFF), care se desfasoara intre 14 si 27 august, unul dintre cele mai mari evenimente ale cinematografiei din Marea Britanie. Filmul a avut premiera mondiala la Berlinala, dupa care a fost inscris in competitie la mai multe festivaluri internationale, precum cele de la Salerno (19-30 aprilie), Seattle (25 mai-18 iunie), Karlovy Vary (30 iunie-8 iulie). "Legaturi bolnavicioase" reprezinta debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu si ii are in rolurile principale pe Maria Popistasu, Ioana Barbu si Tudor Chirila. Festivalul de film de la Edinburgh, aflat la cea de-a 60-a editie, se va desfasura intre 14 si 27 august. La acest eveniment, unde au fost lansate filme precum "Gol pusca", "Orient", "Billy Elliot" si "Amelie", vor fi prezentate anul acesta 163 de filme din 37 de tari. Festivalul international de film de la Edinburgh a fost organizat pentru prima data in 1947, fiind la origine un eveniment destinat filmelor documentare. (M.A.)
Ateliere de actorie
"Ateliere internationale de actorie", un proiect ce se adreseaza studentilor din facultatile de teatru, actorilor si regizorilor care doresc sa-si perfectioneze pregatirea profesionala, se desfasoara la Sinaia, intre 4 si 16 iulie. Proiectul este derulat de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni in parteneriat cu Catedra UNESCO a Institutului International de Teatru, informeaza Ministerul Afacerilor Externe. La ateliere participa tineri actori din Republica Moldova, Ungaria si Serbia, precum si actori si regizori din Belgia, Canada, China, Franta, India, Coreea, Singapore. La Sinaia au loc reprezentatii cu "Medeea" de Euripide si "Strigoii" de Ibsen, precum si cursuri intensive sustinute de regizoarea Catalina Buzoianu. Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni finanteaza cheltuielile de participare a actorilor din Republica Moldova, Serbia si Ungaria. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.