Regele Harald al V-lea al Norvegiei, in varsta de 68 de ani, care a suferit doua interventii pe cord de la inceputul acestei luni, a iesit din spital, joi, a anuntat palatul regal, citat de Mediafax. "Ma simt foarte bine", a declarat regele jurnalist
Regele Harald al V-lea al Norvegiei, in varsta de 68 de ani, care a suferit doua interventii pe cord de la inceputul acestei luni, a iesit din spital, joi, a anuntat palatul regal, citat de Mediafax. "Ma simt foarte bine", a declarat regele jurnalistilor care il asteptau la iesirea din spital. Regele a mers sa se odihneasca la resedinta sa de la Kongsseteren, in apropiere de Oslo. Starea sa de sanatate va fi monitorizata in continuare. Harald a fost supus unei prime interventii pe cord la 1 aprilie, pentru remedierea unei stenoze aortice valvulare. Zece zile mai tarziu, el a fost operat din nou pentru a i se extrage lichidul acumulat in membrana pericardica. In timp ce Harald se afla in spital, fiica sa cea mare, printesa Martha, a adus pe lume, la 8 aprilie, cel de-al doilea sau copil, o fetita botezata Leah Isadora Behn. "Sunt nerabdator sa o vad pe Leah Isadora", a spus regele la iesirea din spital, spunand ca are si intentia de a face putina miscare. In decembrie 2003, regele a fost supus unei ablatiuni de vezica, dupa detectarea unei tumori canceroase, ceea ce l-a imobilizat timp de aproape patru luni. In timpul convalescentei tatalui sau, printul mostenitor Haakon, in varsta de 31 de ani, asigura regenta. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.