Capela Sixtina va gazdui maine, incepand de la ora 11 (ora Romaniei), ceremonia solemna de inaugurare a pontificatului lui Benedict al XVI-lea. Din partea Romaniei, la ceremonie vor participa ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, dar si
Capela Sixtina va gazdui maine, incepand de la ora 11 (ora Romaniei), ceremonia solemna de inaugurare a pontificatului lui Benedict al XVI-lea. Din partea Romaniei, la ceremonie vor participa ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, dar si reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane: mitropolitul Iosif si episcopul Siluan, transmite Rompres. In cadrul ceremoniei de la Vatican se va afla daca noul Papa va hotari sa mentina traditia Papei Ioan Paul al II-lea de a oferi binecuvantarea duminicala in piata San Pietro si sa acorde miercurea traditionalele audiente publice. Papa Benedict al XVI-lea a trimis, joi, primul sau SMS credinciosilor italieni abonati la acest serviciu, reluand o fraza a lui Ioan Paul al II-lea si indemnandu-i sa priveasca inainte, transmite Mediafax. "Inainte, cu bucuria Domnului inviat si cu incredere in ajutorul sau", a fost mesajul trimis tuturor abonatilor care au subscris la un serviciu zilnic de SMS-uri de la Papa. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.