Premierul Calin Popescu Tariceanu a prezentat ieri, membrilor Delegatiei Permanente a PNL, raportul guvernarii dupa primele 100 de zile, in care se arata ca Executivul a respectat, intocmai, programul de guvernare. Principalele domenii la care s-a re
Premierul Calin Popescu Tariceanu a prezentat ieri, membrilor Delegatiei Permanente a PNL, raportul guvernarii dupa primele 100 de zile, in care se arata ca Executivul a respectat, intocmai, programul de guvernare. Principalele domenii la care s-a referit Tariceanu au vizat integrarea europeana, politica fiscala si mediul de afaceri, recalcularea pensiilor, lupta impotriva coruptiei, reforma Justitiei si problema proprietatii. In privinta integarii in UE, raportul premierului precizeaza ca Executivul va continua sa aplice masurile necesare pentru evitarea "clauzei de salvgardare". Referindu-se la recalcularea pensiilor, Tariceanu a sustinut ca prima etapa s-a incheiat la data de 14 martie, iar pana la sfarsitul anului se va finaliza intregul proces. Tariceanu considera ca cea mai importanta masura in privinta luptei impotriva coruptiei consta in adoptarea Strategiei nationale anticoruptie, a Strategiei de reforma a sistemului judiciar, precum si a Planurilor de actiune pentru implementare acestora. Tot ieri, Delegatia Permanenta a adoptat o rezolutie in care se mentioneaza ca PNL va propune membrilor Coalitiei de guvernare angajarea raspunderii Guvernului pentru pachetul de legi "care va reglementa definitiv regimul proprietatii in Romania pana la sfarsitul lunii mai". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.