Condamnarea vinovatilor pentru mineriada de la 13-15 iunie 1990 si aplicarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara prin promovarea Legii Lustratiei reprezinta marile datorii morale ale Romaniei, a declarat ieri presedintele PPCD, Gheorghe Ciuha
Condamnarea vinovatilor pentru mineriada de la 13-15 iunie 1990 si aplicarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara prin promovarea Legii Lustratiei reprezinta marile datorii morale ale Romaniei, a declarat ieri presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu (foto), cu ocazia implinirii a 15 ani de la debutul fenomenului Piata Universitatii. "PPCD isi aminteste cu drag de cea mai lunga si mai frumoasa manifestatie de protest impotriva comunismului din Romania, la fel cum isi aminteste cu mandrie faptul ca, in acele zile, toti membrii nostri si-au asumat cu demnitate calitatea de "golan"", a precizat liderul crestin-democratilor. El a amintit ca romanii nu trebuie sa uite ca acea manifestatie anticomunista, al carei scop a fost promovarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, a fost inecata in sange la ordinul puterii politice instaurate in Romania dupa decembrie 1989. PPCD a lansat, prin vocea presedintelui Ciuhandu, un apel adresat institutiilor statului si clasei politice in care solicita rezolvarea de urgenta a celor doua datorii morale ale tuturor romanilor: condamnarea autorilor mineriadelor si promovarea unei Legi a Lustratiei. "Numai in momentul in care vom avea o Lege a Lustratiei si vom sti cine sunt vinovatii pentru reprimarea fenomenului Piata Universitatii vom putea vorbi despre asanarea morala a clasei politice romanesti si ne vom putea ridica la inaltimea sperantelor celor care au luptat impotriva comunismului la Kilometrul Zero al democratiei romanesti", a concluzionat Gheorghe Ciuhandu.
Reamintim ca PPCD a solicitat, in urma cu cateva saptamani, organizarea unui referendum national pentru sustinerea Legii Lustratiei. (R.GHEORGHE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.