Judecatorul Rodney Melville, care prezideaza audierile din procesul lui Michael Jackson, a refuzat, joi, sa autorizeze marturia unui specialist in psihologia femeilor agresate domestic, care ar fi putut explica inconsistenta declaratiilor mamei presu
Judecatorul Rodney Melville, care prezideaza audierile din procesul lui Michael Jackson, a refuzat, joi, sa autorizeze marturia unui specialist in psihologia femeilor agresate domestic, care ar fi putut explica inconsistenta declaratiilor mamei presupusei victime a cantaretului, transmite Mediafax. Aceasta decizie este favorabila apararii lui Jackson, care estimase ca prezenta unui asemenea expert nu se justifica deoarece femeia a mintit pentru a obtine bani si nu pentru ca a avut o casnicie violenta. Acuzarea a cerut chemarea la bara a unui asemenea expert pentru a explica "sindromul femeilor agresate" si a intelege de ce femeia nu a chemat politia in momentul in care, potrivit declaratiilor sale, era sechestrata la Neverland de catre Jackson si anturajul sau. Potrivit procurorilor, expertul ar fi putut explica si de ce femeia a mintit sub juramant intr-un proces mai vechi impotriva unui mare magazin ai carui paznici ar fi agresat-o. Mama baiatului care il acuza de abuzuri sexuale pe Michael Jackson a depus marturie timp de cinci zile si a recunoscut ca nu a incercat sa alerteze politia in timpul presupusei sale sechestrari la Neverland. Ea afirma de asemenea ca a fost avertizata ca parintii si iubitul ei ar fi ucisi daca ea ar face acest lucru. Ideea audierii unui asemenea expert reprezenta, pentru acuzare, o modalitate de a reface credibilitatea mamei presupusei victime. Judecatorul Melville a acceptat in schimb marturia unui fost paznic de la Neverland, cu conditia ca acesta sa nu vorbeasca despre un anume incident. Kassim Abdool era gata sa povesteasca cum Jackson, aflat intr-o stare de excitare vizbila, i-a cerut o crema in timp ce in camera sa se afla un baietel de 12 sau 13 ani. Un alt fost bodyguard al cantaretului, Chris Carter, va fi de asemenea audiat. Carter se afla in prezent in inchisoare la Las Vegas pentru jaf armat, insa intrebarile celor doua tabere nu vor atinge acest subiect. Carter ar fi fost de fata cand Jackson i-a administrat alcool presupusei victime, in vederea comiterii de abuzuri sexuale. Brian Barron, fost paznic la Neverland, a carui audiere incepuse de miercuri, a spus ca in timpul presupusei sechestrari la Neverland, mama victimei a fost cazata intr-un imobil foarte confortabil cu servicii comparabile cu cele de la un hotel de lux. Potrivit avocatului lui Jackson, in aceeasi cladire este cazata actrita Liz Taylor, atunci cand il viziteaza pe Jackson la Neverland. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.