Pugilistul profesionist Lucian Bute a ramas in posesia centurii de campion al Asociatiei Nord-Americane de Box la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO, in repriza a patra, pe americanul de origine scotiana Donny McCrary, in cadrul gale
Pugilistul profesionist Lucian Bute a ramas in posesia centurii de campion al Asociatiei Nord-Americane de Box la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO, in repriza a patra, pe americanul de origine scotiana Donny McCrary, in cadrul galei "Stelele Ringului" gazduita, joi seara, de Patinoarul artificial din Galati. Astfel, dupa ce a obtinut titlul NABA in urma cu o luna, invingandu-l inainte de limita pe americanul Christian Cruz, joi seara, galateanul Lucian Bute a reusit nu numai sa-si pastreze centura cucerita la Montreal, dar si-a mai trecut in cont si a 12-a victorie prin KO, din tot atatea meciuri disputate ca profesionist. In ciuda declaratiilor razboinice de dinaintea intalnirii de la Galati, in care ambii pugilisti au spus raspicat ca-si vor invinge adversarul inainte de gongul final, meciul vedeta de joi seara a avut un singur protagonist, Lucian Bute, care a reusit sa-l domine categoric pe american, trimitandu-l de doua ori la podea in primele doua reprize in urma unor lovituri ca de ciocan la ficat si in plina figura. Sustinut de un public incendiar, Bute forteaza KO-ul si prinde in repriza a patra o noua serie napraznica la corp si figura, finalizand conturile inainte de limita. "Cred ca am riscat prea mult in acest meci si Lucian m-a facut sa platesc pentru greselile mele. Lucian este foarte puternic, dar nu am vrut sa ma retrag inca din repriza a doua, cand am fost lovit napraznic in nas si in plina figura. Mi-a fost foarte greu sa ma ridic, dar am continuat meciul si in repriza a patra a venit o noua serie naucitoare si totul s-a sfarsit", a punctat McCrary dupa ce si-a revenit din pumni. "Donny a spus ca ma face KO in repriza a opta si n-am vrut sa-i dau aceasta oportunitate. Nu de altceva dar am promis ca titlul ramane la mine", a punctat Bute in timp ce era asaltat de numerosii fani pentru autografe.
De remarcat faptul ca, in cadrul aceleiasi gale de box profesionist de la Galati, alti trei romani au inregistrat victorii prin KO. Dar iata si rezultatele celorlalte patru meciuri de joi seara: Benoit Gaudet (Canada) l-a invins la puncte pe Vladimir Borov (Bulgaria); Waldemar Cucereanu (Romania) l-a invins prin KO tehnic, in repriza a treia, pe Robert Gheorghe (Romania); Ion Ionut Dan (Romania) a castigat prin KO tehnic, in repriza a patra, disputa cu Ivo Golakov (Bulgaria); Adrian Diaconu a castigat prin KO, in rundul inaugural, intalnirea cu James Crawford (SUA). Autorul celui mai rapid KO din gala de la malurile Dunarii, Adrian Diaconu a demonstrat asistentei ca a ajuns la o maturitate in ringul profesionist care-i da dreptul sa viseze si la o centura mondiala. "Am tratat meciul cu Crawford cu foarte mare seriozitate, pentru ca boxul nu este un sport in care sa te joci in ring. Daca simti ca e mai slab un pic decat tine, nu poti sa risti sa-l lasi sa-si revina pentru spectacol. Cand il ai in mana il termini! Crawford a boxat cu Eric Lucas mult mai bine, dar probabil a fost mai in forma sau sunt eu mai bun. Ma lupt acum doar cu kilogramele. Am slabit 17 kg in trei luni si sper sa dau jos inca 3-4 kg pana in luna septembrie, cand vreau sa boxez la semi-grea", a punctat cel care este supranumit "Rechinul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.