Nebunie maxima la Craiova! La doar cateva ore dupa ce a acceptat sa cedeze Universitatea lui Gigi Netoiu, Dinel Staicu s-a razgandit! Surse apropiate gruparii din Banie spun ca cei doi au cazut de acord ca suma tranzactiei sa fie de un milion de euro
Nebunie maxima la Craiova! La doar cateva ore dupa ce a acceptat sa cedeze Universitatea lui Gigi Netoiu, Dinel Staicu s-a razgandit! Surse apropiate gruparii din Banie spun ca cei doi au cazut de acord ca suma tranzactiei sa fie de un milion de euro, diferendul intervenind in ceea ce priveste situatia catorva jucatori. Astfel, Staicu a vrut sa-i pastreze pe Guso, Moti, Daouda, Plesan si I. Iordache, pe care urma sa-i vanda la vara, in timp ce Netoiu i-a cerut si pe cei cinci jucatori, pentru care urma sa mai plateasca o suma de bani in vara. Cum Staicu nu a cedat, Netoiu a anuntat ca nu mai este interesat de afacere, desi era pregatit sa mearga alaturi de echipa la Cluj, pentru meciul cu CFR, la care a anuntat o prima totala de 50.000 de euro in cazul unei victorii. In plus, decizia lui Netoiu a fost influentata si de reactia dura a fanilor olteni. "L-am anuntat pe Constantin Mitrita sa-i transmita lui Netoiu ca nu sunt de acord sa-i dau dezlegarile in alb pentru Plesan si ceilalti jucatori, iar el sa dea banii la vara. Cu ce garanteaza? Sa vina cu banii si eu ii dau echipa. Echipa este de vanzare", a completat Staicu, adaugand ca fostul presedinte al gruparii oltene, Adrian Mititelu, si-a manifestat dorinta sa sponsorizeze echipa pentru meciul cu FC National de miercuri. "Mititelu a vrut sa sponsorieze echipa cu 300 de milioane, nu sa preia echipa. Nu cred ca se pune problema ca el sa preia echipa. Eu i-am spus ca este treaba lui daca va lua echipa. Eu nu sunt dispus sa mai finantez si astept cumparatori", a mentionat Staicu. In aceste conditii, este posibil ca Staicu sa ramana la echipa, insa doar in cazul in care Primaria va acorda cele 10-15 miliarde de lei promise joi lui Netoiu. O alta varianta, mult mai probabila, este preluarea Universitatii de catre Mititelu. Acesta a mai fost patron pentru cateva zile in de-acum celebra "inginerie" prin care Staicu si-a recuperat echipa si a iesit cu un castig estimat la aproximativ trei milioane de euro!
Solomon: "Craiova este orasul cretinilor solemni"
Primarul Antonie Solomon a declarat ieri ca spusele fostului primar Nicolae Romanescu - "Craiova este orasul cretinilor solemni" - caracterizeaza cel mai bine situatia in care se afla in ultima vreme Universitatea. "Nu stiu nimic despre caderea afacerii cu Netoiu. Eu am spus ca, indiferent cine va veni, Primaria il va sprijini, ca este Netoiu, ca este Staicu, ca este Abramovici. Dar vreau sa spun ceva ce a spus in urma cu 100 de ani primarul emblematic al Craiovei, Nicolae Romanescu, "Craiova este orasul cretinilor solemni" si dupa 100 de ani se pare ca spusele lui sunt extrem de reale. Am fost la Barcelona si m-am blocat de ceea am vazut acolo. Aici, Staicu este militian, Netoiu securist, dar Abramovici este KGB-ist si tot a ajuns in Anglia, unde aia sunt conservatori. Acum, indiferent cum l-o chema, Netoiu, Staicu, Abramovici, sa vina sa faca treaba aici", a spus Solomon. Intrebat cine va rezista la Universitatea, Solomon a raspuns: "Soacra-mea!", adaugind apoi: "La noi este ca la nimeni. Tot ce construim seara se darama dimineata. Cred ca trebuie ingropat cineva acolo. Nu trebuia sa moara Oblemenco, Deselnicu si Crisan, ci alti derbedei, lichele, ce zic ca se pricep la tot, dar nu inteleg nimic".
Dinescu: "Eu mi-am facut datoria"
Staicu a anuntat duminica trecuta, dupa meciul cu Steaua (scor 0-1) ca renunta la finantarea clubului si ca se retrage din fotbal. Mai mult, Staicu a spus ca cesioneaza clubul gratuit Primariei.
Antonie Solomon, primarul Craiovei, a spus ca institutia pe care o conduce nu poate suporta costurile pentru o echipa de fotbal si a demarat negocierile cu Gigi Netoiu la propunerea poetului Mircea Dinescu, cetatean de onoare al orasului. Dinescu a declarat ieri dimineata ca a reusit sa-i faca pe fanii Universitatii sa-l accepte pe Netoiu ca posibil investitor. "I-am adus la Cetate (n.r. - localitate unde Dinescu detine o proprietate) pe Netoiu si pe liderii tribunei si am discutat de la 12 noaptea pana la 5 dimineata. L-am impacat pe Netoiu cu fiarele salbatice din tribune", a declarat Dinescu. "Am reusit, acum ma intorc la presa. Eu am afaceri in presa, nu investesc in fotbal. Am facut doar pe doctorul si le-am spus sa se mai relaxeze putin", a spus Dinescu, precizand ca i s-a propus sa fie presedinte onorific la Universitatea, dar nu a acceptat. "Fotbalul nu e lumea mea", a subliniat Dinescu. Intrebat daca nu cumva o posibila asociere cu Netoiu i-ar putea dauna imaginii, Dinescu a raspuns negativ. "Eu sunt, asa, dintr-o bucata. Stiam de Netoiu ca a lucrat la "filaj", pentru ca a fost dintre cei care m-au urmarit pe mine. Cand ne-am intalnit, dupa aceea, i-am spus: "Ne cunoastem, nu? Da, dom'le, atunci in autobuz..." si am inceput sa povestim", a declarat Dinescu. Acesta a spus ca nu-i poarta pica lui Netoiu pentru ca stie ca acesta a fost "o simpla musculita" in aparatul Securitatii. Aseara, la aflarea vestii ca Netoiu a renuntat la preluarea Craiovei, Dinescu a spus: "Eu mi-am facut datoria, i-am aranjat lui Netoiu la Primarie si l-am impacat cu fanii. La negocierile cu Dinel nu particip. Am incercat sa detensionez nevroza colectiva a judetului". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.