Personaj celebru al lumii interlope bucurestene, Dinu Stefan, alias Fane Capatana, are din nou probleme cu legea. Recunoscut pentru palmaresul sau infractional impresionant, barbatul, desi fusese eliberat conditionat din inchisoare, nu s-a sfiit sa i

Personaj celebru al lumii interlope bucurestene, Dinu Stefan, alias Fane Capatana, are din nou probleme cu legea. Recunoscut pentru palmaresul sau infractional impresionant, barbatul, desi fusese eliberat conditionat din inchisoare, nu s-a sfiit sa iasa la "atac".
De aceasta data, Capatana a devenit liderul unei bande de talhari, atacand, impreuna cu doi complici, masinile aflate in trafic prin metoda originala de intepare a cauciucurilor. Politistii bucuresteni l-au capturat, joi seara si l-au retinut in timp ce jefuia o tanara.
Potrivit anchetatorilor, Capatana a fost prins in flagrant, in timp de intepa rotile unei masini pentru a putea fura o geanta in care s-ar fi aflat bani. El a cazut in mainile politistilor in jurul orei 21.00, dupa ce fusese urmarit, pas cu pas, in toata Capitala, de catre oamenii legii, inca de la primele ore ale zilei. Atacurile banditilor erau minutios organizate, pentru ca nimic sa nu dea gres. Initial, cei trei, care se deplasau cu Mercedesul lui Capatana, cu nr. B-75-FAN, urmareau femeile care intentionau sa ajunga la banca pentru a depune sau pentru a lua bani. Atent supravegheate de infractori, victimele ramaneau fara posete atunci cand coborau din autoturisme pentru a remedia pana.
Pana in momentul capturarii sale, Fane Capatana, secondat de Tudor Rosu si Ionut Adrian Impuscatu, ambii recidivisti, ar fi incercat sa jefuiasca opt masini. N-au reusit mare lucru, pentru ca, de fiecare data, intervenea cate ceva care le dadea planurile peste cap. Ori victima nu cobora sa schimbe roata, ori cauciucul nu ceda intepaturilor facute.
Abia la o benzinarie de la Udriste au reusit sa fure poseta unei femei care oprise sa alimenteze un Fiat Albea Star. In acel moment, a intervenit Politia. Cei trei sunt acuzati de furt calificat, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 urmeaza sa elibereze mandate de arestare preventiva pe numele lor. In timpul audierilor, Capatana nu a recunoscut nimic, declarand ca Impuscatu si Rosu l-au atras la comiterea acestor faradelegi.

Ani grei de puscarie pentru Stefan Dinu

Fane Capatana, lider de necontestat in cartierul Pantelimon, este eliberat conditionat, avand de executat trei ani dintr-o pedeapsa mai veche. Si ceilalti doi complici ai sai au "resturi" intre 2 si 4 ani. Daca va fi judecat pentru fapta de joi, la pedeapsa pe care o va primi, se vor adauga si acesti trei ani, potrivit legii penale.
In aprilie 2003, Capatana a fost condamnat la opt ani de inchisoare intr-un dosar in care era acuzat de furt de masini, talharie si vatamare corporala, fapte pentru care fusese urmarit general un an si zece zile. Verdictul in acest caz a fost pronuntat dupa sase ani de la deschiderea dosarului.
La momentul condamnarii sale definitive in dosarul mentionat, Fane Capatana se afla in inchisoare. El ispasea o condamnare de sapte ani si jumatate pentru injunghierea fotbalistului Laurentiu Lica.
In martie 2001, Capatana a fost condamnat la plata unei amenzi penale de zece milioane de lei, in procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei, Gheorghe Mocuta.
Acest dosar a fost deschis dupa ce presa a publicat o informatie furnizata de Capatana, conform careia, Mocuta ar fi primit mobila de la liderul lumii interlope si ca acesta i-ar fi zugravit si garsoniera.
Declaratiile facute de Fane Capatana privind relatiile sale cu diverse persoane importante au declansat un scandal, in primavara lui 2001. A fost deschisa chiar o ancheta interna la Parchetul Curtii Supreme de Justitie, dupa ce au aparut date potrivit carora colonelul Gheorghe Cornescu (adjunctul sefului Sectiei Parchetelor Militare) s-ar fi intalnit cu Fane dupa ce acesta fusese dat in urmarire generala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.