Ieri dimineata, timp de doua ore - intre 7.00 si 9.00, atat cat a durat greva de avertisment a feroviarilor, 421 de trenuri au ramas blocate in gari. Multi dintre cei care plecau vineri dimineata cu trenul, stiind ca va fi greva, si-au amanat plecare
Ieri dimineata, timp de doua ore - intre 7.00 si 9.00, atat cat a durat greva de avertisment a feroviarilor, 421 de trenuri au ramas blocate in gari. Multi dintre cei care plecau vineri dimineata cu trenul, stiind ca va fi greva, si-au amanat plecarea ori au ales alt mijloc de transport. "Nu suntem suparati pe ceferisti ca au facut greva, ii intelegem ca vor si ei bani mai multi, noi oricum ajungem la Brasov sa vedem meciul la timp", au spus suporterii echipei Rapid, aflati ieri dimineata la Gara de Nord. Pe timpul celor doua ore de greva, casele de bilete au fost inchise, in fata ghiseelor formandu-se cozi din zeci de oameni care voiau un bilet de tren. La ora 9.00, ghiseele s-au deschis, au inceput sa fie anuntate trenurile care pleaca, iar lumea s-a imbulzit alergand pe peroane.
Referitor la eventualele pierderi financiare survenite in urma protestului, reprezentantii administratiei au spus ca pana in prezent nu s-a facut vreun calcul in acest sens. "Circulatia feroviara s-a desfasurat cu o intarziere de 120 de minute, pe care insa o vom recupera in cursul zilei", ne-a declarat Oana Branzan, purtator de cuvant al Companiei Nationale Caile Ferate Romane. Ultima negociere intre ministrul Gheorghe Dobre si liderii sindicatelor feroviare nu a adus o rezolvare pentru cererile legate de cresterea salariilor. Ministrul a afirmat ca "nu poate fi vorba de majorari, pentru ca in acest moment, cu greu, abia se pot asigura salariile". Ion Molea, presedintele Federatiei Sindicatelor din Miscare-Comercial, a spus ca, intre 23 aprilie si 2 mai, sindicalistii vor strange semnaturi pentru a declansa greva generala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.