Sculptorii Victoria si Marian Zidaru - un cuplu cu o personalitate inconfundabila, atat in sfera creatiei plastice contemporane cat si in viata -, expun, in general, impreuna. Reprezentanti consacrati ai artei sacre, Victoria si Marian acorda timpul
Sculptorii Victoria si Marian Zidaru - un cuplu cu o personalitate inconfundabila, atat in sfera creatiei plastice contemporane cat si in viata -, expun, in general, impreuna. Reprezentanti consacrati ai artei sacre, Victoria si Marian acorda timpului, spatiului in care creeaza si traiesc, naturii, prietenilor si, mai presus de toate, Cuvantului lui Dumnezeu pretuirea suprema care vine din iubire, intelegere si speranta. Din credinta in bine, frumos si armonie, categorii estetice, morale si religioase sub puterea carora isi deschid sufletul artei lor. Iar arta lor se vinde astazi la preturi incepand de la 500 la peste 5.000 de euro.
La galeria "Caminul Artei" (parter) Victoria Zidaru semneaza, de aceasta data singura, o expozitie de mare forta sugestiva pentru convingerile sale estetice si religioase care ii definesc demersul. Lucrari realizate din materiale naturale - panza tesuta in gherghef cu intarsii de frunze de stejar canadian (a folosit o cantitate echivalenta cu trei carute, "material" de pret pentru artista, adunate de la un singur exemplar de la Muzeul Satului - Bucuresti) -, adevarate basoreliefuri inchipuind aripi de inger, Chipul Maicii Domnului cu Pruncul, se constituie intr-o expozitie inchinata implinirii a cinci decenii de cand, la Pucioasa, unde au ridicat o manastire, "creste Cuvantul lui Dumnezeu", spune Victoria, "pe care Maica Virginia l-a auzit pana in clipa plecarii sale din aceasta lume, in 1980. O taina la care toti ar trebui sa avem acces."


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.