Marea Britanie va elimina vizele pentru cetatenii romani inaintea momentului aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, a declarat, ieri, ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle. Conform calendarului convenit cu membrii Comisiei Europene,
Marea Britanie va elimina vizele pentru cetatenii romani inaintea momentului aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, a declarat, ieri, ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle. Conform calendarului convenit cu membrii Comisiei Europene, Romania urmeaza sa adere la UE la 1 ianuarie 2007.
"Suntem gata sa ridicam vizele cat mai curand posibil, dar este necesar ca, inainte, sa fie rezolvata problema imigratiei ilegale", a spus ambasadorul britanic, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o ieri la resedinta sa cu premierul Tariceanu, in cadrul careia a fost prezentat modul de colaborare a autoritatilor romane si britanice in procesul de aderare a Romaniei la UE. La manifestare au fost prezenti directorul pentru Afaceri Europene din Ministerul Afacerilor Externe de la Londra, Dominick Chilcott, precum si consilierii britanici care asista Executivul de la Bucuresti in probleme de preaderare, Steve Foster si Tom McGoona.
"Este foarte important faptul ca ma intalnesc cu consilierii britanici cu doar cateva zile inainte de semnarea Tratatului de aderare. Asta vine sa intareasca ceea ce am mai spus: faptul ca nu vom incetini ritmul reformelor, din contra, il vom accelera.
Poate ca in perioada urmatoare, sistemul care s-a impamantenit in Romania - cel care raspunde doar la regula <>, la coruptie si la trafic de influenta - va mai reactiona agresiv la programul reformist pe care il punem in aplicare", a declarat la randul sau premierul Tariceanu, in cadrul intalnirii intitulate "Romania si Marea Britanie - impreuna in Europa". "Va asigur ca nu ne vom da batuti! Sistemul nu va iesi invingator. Am spus-o si o repet: modernizarea Romaniei pentru a deveni un stat european autentic este proiectul pentru care eu sunt pe deplin angajat ca om politic", a subliniat premierul Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.