Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti organizeaza astazi o simulare a examenului de bacalaureat, pentru care s-au inscris peste 18.000 de elevi din cei aproximativ 23.000 de liceeni de clasa a XII-a din Capitala. Simularea bacalaureatului se
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti organizeaza astazi o simulare a examenului de bacalaureat, pentru care s-au inscris peste 18.000 de elevi din cei aproximativ 23.000 de liceeni de clasa a XII-a din Capitala. Simularea bacalaureatului se va desfasura in 70 de centre de examen, lucrarile urmand sa fie corectate in 25 de centre zonale de evaluare. Proba se va desfasura in conditii foarte apropiate de cele in care vor avea loc examenele nationale din aceasta vara, pe baza subiectelor si baremelor elaborate de Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE), avand ca scop atat familiarizarea viitorilor absolventi cu modul de desfasurare si conditiile de examen, cat si verificarea cunostintelor la disciplina aleasa pentru simulare.
Viitorii absolventi de liceu din Capitala au optat pentru 22 din cele 23 de variante posibile de subiecte, singura disciplina la care nu au existat solicitanti fiind Biserica Reformata - Studii Biblice. Astfel, aproape 7500 de elevi au solicitat sustinerea simularii la proba scrisa obligatorie de Limba si literatura romana, pozitia a doua in topul preferintelor fiind ocupata de Matematica (pentru profilul real, specializarea Matematica-Informatica), cu peste 3600 de inscrisi. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.