Presedintii Romaniei si Ucrainei, Traian Basescu si Viktor Iuscenko, au stabilit, ieri, sa formeze o comisie pentru solutionarea pana la sfarsitul anului 2005 pe cale bilaterala a problemelor aflate in litigiu intre cele doua tari. La finalul convorb
Presedintii Romaniei si Ucrainei, Traian Basescu si Viktor Iuscenko, au stabilit, ieri, sa formeze o comisie pentru solutionarea pana la sfarsitul anului 2005 pe cale bilaterala a problemelor aflate in litigiu intre cele doua tari. La finalul convorbirilor, care au durat mult peste timpul prevazut, cei doi presedinti au anuntat infiintarea "Comisiei Iuscenko-Basescu", in cadrul careia vor functiona trei comitete, ce trebuie sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor aflate in litigiu intre Romania si Ucraina.
Cele trei comitete vor viza reglementarea conflictului transnistrean, problemele minoritatii romane din Ucraina si a celei ucrainene din Romania, respectiv Canalul Bastroe. Viktor Iuscenko si Traian Basescu si-au propus solutionarea acestor probleme la nivel bilateral, ca si redeschiderea discutiilor in privinta delimitarii platoului continental.
Cei doi sefi de stat isi propun ca aceste probleme sa fie rezolvate pe cale bilaterala pana la sfarsitul anului 2005. "Am venit sa intind mana presedintelui Basescu, puterii de la Bucuresti, fortelor politice romanesti. Pot sa confirm ca mana mea nu a ramas in aer", a afirmat Viktor Iuscenko. Intrebat cat de repede se vor rezolva problemele privind Insula Serpilor si constructia Canalului Bastroe, presedintele Basescu a spus ca pot fi rezolvate pana la sfarsitul anului 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.