Persoanele care vor sa renunte la masina mai veche de 12 ani si care pot oferi avans pentru una noua se pot inscrie pe listele de asteptare, la primii sapte producatori validati cu care Administratia Fondului de Mediu a incheiat contracte, informeaza
Persoanele care vor sa renunte la masina mai veche de 12 ani si care pot oferi avans pentru una noua se pot inscrie pe listele de asteptare, la primii sapte producatori validati cu care Administratia Fondului de Mediu a incheiat contracte, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA).
Potrivit sursei citate, un numar de sapte firme agreate (concesionare ale marcilor Dacia, Opel, Chevrolet, Mitsubishi, Skoda, Seat, Audi, Volkswagen, Citroen, Ford si Mazda) au semnat contractele de finantare cu Administratia Fondului de Mediu (AFM) si pot deschide liste de asteptare.
Dupa casarea masinilor (obligatoriu mai vechi de 12 ani), romanii vor stabili daca prima de 30 de milioane primita de la stat va constitui avans pentru o masina produsa in Romania (produse de Uzinele Dacia Pitesti ori Daewoo Craiova) sau pentru una importata de una din cele 20 de firme admise in proiect (aduse de importatori si printre care se numara Nissan, Alfa Romeo sau Maseratti).
Proiectul normelor metodologice de aplicare a programului de reinnoire a Parcului National Auto a fost, deja, publicat si urmeaza ca in conformitate cu legea, sa fie supus dezbaterii publice timp de aproximativ o luna.
Potrivit acestor norme, intr-o prima faza vor fi selectate firmele producatoare si importatoare de masini, a caror participare este conditionata de achitarea taxelor catre stat. In a doua faza a proiectului, dupa publicarea listei de producatori si distribuitori din program, cetatenii care vor sa schimbe masinile mai vechi de 12 ani se vor inscrie pe liste intocmite de fiecare producator agreat, in functie de sumele de care dispun si de preferintele exprimate.
Dupa inscriere, solicitantul va contacta firma specializata in colectarea masinilor vechi si va depune autoturismul uzat. Cu documentul primit de la firma de reciclare, solicitantul va astepta termenul de receptie a masinii, care urmeaza sa-i fie virata de firma pentru care a optat anterior.
In prezent, proiectul programului a trecut de comisia de specialitate a Senatului, urmand sa intre pentru dezbatere in plen.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.