Electrolux, cel mai mare producator de aparatura casnica din lume, a anuntat, miercuri, o scadere de 27% a profiturilor inainte de impozitare, in primele trei luni ale anului, informeaza Reuters.
Compania suedeza a precizat ca ar putea inchide
Electrolux, cel mai mare producator de aparatura casnica din lume, a anuntat, miercuri, o scadere de 27% a profiturilor inainte de impozitare, in primele trei luni ale anului, informeaza Reuters.
Compania suedeza a precizat ca ar putea inchide doua din unitatile sale de productie si sa reduca activitatea altor doua, pentru diminuarea cheltuielilor. Electrolux, care produce frigidere si masini de spalat sub marca AEG, Zanussi si Frigidaire, a inceput deja sa-si mute activitatile de productie in zone cu forta de munca mai ieftina, din cauza concurentei intense si a cresterii preturilor materiilor prime.
Profiturile inainte de impozitare obtinute in primul trimestru au fost de 1,21 miliarde de coroane (171,7 milioane de dolari), excluzand cheltuielile exceptionale, fata de 1,6 miliarde de coroane, in urma cu un an. Analistii intervievati de Reuters se asteptau la un profit de 1,3 miliarde de coroane. "Rezultatele sunt bune, dar numai partial", a apreciat analistul Anders Trapp, de la firma Enskilda Securities. Fabricile care ar putea fi inchise se afla in Fuenmayor, Spania, si Parabiago, Italia. Alte fabrici aflate intr-un pericol mai mic sunt cele din Mariestad, Suedia, si Florenta, Italia, potrivit informatiilor oferite de companie.
Masurile, daca vor fi intreprinse, vor determina reducerea a 1.100 de locuri de munca, si costuri de 700 de milioane de coroane.
Programul general de reducere a cheltuielilor implica transferarea productiei de la jumatate din cele 27 de fabrici din Europa de Vest si America de Nord catre Asia, Europa de Est si Mexic, unde forta de munca este mai ieftina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.